Pezsgős borleves

Gasztro

Pezsgős borleves

 

Hozzávalók:

  • 4 dl félszáraz pezsgő
  • 4 dl félszáraz bor
  • 5 dl víz
  • 4 tojás
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 2-3 evőkanál cukor

 Elkészítés:

Tovább olvasok

A borból 2 decit félreteszünk, a többit elkeverjük a vízzel és a pezsgővel, beledobjuk a reszelt citromhéjat, a szegfűszeget, és öt percig forraljuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét habzsákba töltjük, csillagokat nyomunk belőle és a levesben kifőzzük, szűrővel kiemeljük.

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd felöntjük a félretett borral. Ezt a keveréket tálalás előtt adjuk a leveshez, amikor már csak átmelegítjük, de nem forraljuk, mert akkor kicsapódhat!

A levest csészékbe merjük, tetejükre habcsillagocskákat teszünk reszelt citromhéjjal díszíthetjük. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.

 

 
 

 

Ajánljuk még:

Mélyhűtött mentes termékek: finomak és egészségesek

Egyre inkább népszerűvé válnak a „mentes” termékek. Általában ezt a jelzőt a tej-, glutén-, szója- és hozzáadott cukor-mentes élelmiszerekre használják. Ez a tulajdonság pedig lefedi az ételérzékenyek, paleosok, sőt még a cukorbetegek igényeit is. Tehát szinte bárki jön hozzánk vendégségbe, meg tudjuk kínálni, ha van nálunk „mentes” süti. Ráadásul ilyenkor ma már nem azokról a „fűrészpor ízű” ételekről beszélünk, amik fogyasztása régebben sok lemondással járt a fogyasztóik részéről, hanem olyan finomságokról, amikről szinte senki el nem tudná mondani, hogy búzaliszt, cukor vagy éppen tehéntúró nélkül készültek el.