Hozzávalók:
- 4 dl félszáraz pezsgő
- 4 dl félszáraz bor
- 5 dl víz
- 4 tojás
- 4 szem szegfűszeg
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 2-3 evőkanál cukor
Elkészítés:
A borból 2 decit félreteszünk, a többit elkeverjük a vízzel és a pezsgővel, beledobjuk a reszelt citromhéjat, a szegfűszeget, és öt percig forraljuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét habzsákba töltjük, csillagokat nyomunk belőle és a levesben kifőzzük, szűrővel kiemeljük.
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd felöntjük a félretett borral. Ezt a keveréket tálalás előtt adjuk a leveshez, amikor már csak átmelegítjük, de nem forraljuk, mert akkor kicsapódhat!
A levest csészékbe merjük, tetejükre habcsillagocskákat teszünk reszelt citromhéjjal díszíthetjük. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.
Ajánljuk még: