Pásztortarhonya

Gasztro

Pásztortarhonya

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg tarhonya
  • 1 ek. Vöröshagymakrém
  • fél szál kolbász
  • 2-3 szem burgonya
  • só, bors
  • 1 ek. sertészsír         
  • Erős Pista ízlés szerint

Elkészítés

A sertészsírt megolvasztjuk, majd rádobjuk a felaprított szalonnát. Amikor a szalonnából jól kisült a zsír, az apró kockákra vágott vöröshagymát is a zsírhoz adjuk. Hagyjuk az egészet dinsztelődni, majd a feldarabolt kolbászt is belekeverjük. Ha a kolbász kiengedte a szaftját, akkor jöhet a tarhonya. Rövid ideig azt is pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel.

A krumplit kisebb kockákra vágjuk, és azt is rögtön az ételhez adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd lassú lángon készre főzzük. Ha szaftosabban kedveljük, önthetünk hozzá még egy pici vizet. Tálaláskor ízlés szerint adunk hozzá egy kis Erős Pistát.

A recept megjelenését az Univer támogatta.

Ajánljuk még:

Zöldséges marhasült

Ebben a fogásban azt szeretem, hogy egyszerű, és kivételesen finom ízek ötvöződnek benne. Igyekszem minél többféle gyökérzöldséggel gyarapítani a zöldség-ágyat. Amikor karamellizálódik, fenséges az illata! A bor ad hozzá egy kis pluszt: az fonja egybe a hús és a zöldség zamatát. Szinte minden diétába beilleszthető, hétköznapi vagy akár ünnepi fogás is lehet.