Orosz fasírt, a pazsalszki kotleti

Gasztro

Orosz fasírt, a pazsalszki kotleti

Fasírt orosz módra!

Hozzávalók

  • 400 g darált hús (az eredetei recept szerint: 200 g borjú, 200 g csirkemell, de készíthetjük csak csirkemellből is)
  • 200 g rozskenyér   
  • 200 g fagyasztott vaj  
  • bors
  • 200 g vöröshagyma
  • 1 tojás
  • tejszín
Tovább olvasok

 

Elkészítés

A vöröshagymát üvegesre dinszteljük, a kenyérbelet tejszínbe áztatjuk. A darált húst sózzuk, borsozzuk, beleütjük az egész tojást, majd hozzáadjuk a megdinsztelt vöröshagymát. A kenyérből kinyomkodjuk a tejszínt, azt is a húshoz adjuk, és szép, simára kidolgozzuk a masszát. A legvégén belereszeljük a fagyott vajat és összeforgatjuk a masszával. Nem kell megvárni, hogy a vaj megolvadjon, mert akkor lesz igazán ízletes, ha a vaj sütés közben olvad meg a húsban!

Egy serpenyőbe vajat melegítünk, a masszából fasírt méretű darabokat formázunk és mindkét oldalukat hirtelen megsütjük (nem kell átsütni, mint nálunk a fasírtot), majd egy enyhén kivajazott tepsibe helyezzük. Sütőben 200 fokon, fóliával lefedve 10 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és újabb 5 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon.

Bármilyen téli salátával tálaljuk.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.