Orosz fasírt, a pazsalszki kotleti

Gasztro

Orosz fasírt, a pazsalszki kotleti

 Fasírt orosz módra!

Hozzávalók:

  • 400 g darált hús (az eredetei recept szerint: 200 g borjú, 200 g csirkemell, de készíthetjük csak csirkemellből is)
  • 200 g rozskenyér   
  • 200 g fagyasztott vaj  
  • bors
  • 200 g vöröshagyma
  • 1 tojás
  • tejszín
Tovább olvasok

 

Elkészítés:

A vöröshagymát üvegesre dinszteljük, a kenyérbelet tejszínbe áztatjuk. A darált húst sózzuk, borsozzuk, beleütjük az egész tojást, majd hozzáadjuk a megdinsztelt vöröshagymát. A kenyérből kinyomkodjuk a tejszínt, azt is a húshoz adjuk, és szép, simára kidolgozzuk a masszát. A legvégén belereszeljük a fagyott vajat és összeforgatjuk a masszával. Nem kell megvárni, hogy a vaj megolvadjon, mert akkor lesz igazán ízletes, ha a vaj sütés közben olvad meg a húsban!

Egy serpenyőbe vajat melegítünk, a masszából fasírt méretű darabokat formázunk és mindkét oldalukat hirtelen megsütjük (nem kell átsütni, mint nálunk a fasírtot), majd egy enyhén kivajazott tepsibe helyezzük.

Sütőben 200 fokon, fóliával lefedve 10 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és újabb 5 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon.

Bármilyen téli salátával tálaljuk.

Ajánljuk még:

10 desszert, mert nyár vége van, és végre lehet enni édességet

Minden rosszban van valami jó: ugyan véget ért a nyár, de legalább már nem kell aggódnunk amiatt, hogy holnap jelenésünk van a strandon, hogyan fogunk kinézni bikiniben. Szóval, most végre ehetünk! Ünnepeljük hát meg! De úgy igazán, valami jó kis krémes, csodálatos finomsággal, amire már ki tudja, mióta vágytunk!

 

Már követem az oldalt

X