Hozzávalók
- 400 g darált hús (az eredetei recept szerint: 200 g borjú, 200 g csirkemell, de készíthetjük csak csirkemellből is)
- 200 g rozskenyér
- 200 g fagyasztott vaj
- só
- bors
- 200 g vöröshagyma
- 1 tojás
- tejszín
Elkészítés
A vöröshagymát üvegesre dinszteljük, a kenyérbelet tejszínbe áztatjuk. A darált húst sózzuk, borsozzuk, beleütjük az egész tojást, majd hozzáadjuk a megdinsztelt vöröshagymát. A kenyérből kinyomkodjuk a tejszínt, azt is a húshoz adjuk, és szép, simára kidolgozzuk a masszát. A legvégén belereszeljük a fagyott vajat és összeforgatjuk a masszával. Nem kell megvárni, hogy a vaj megolvadjon, mert akkor lesz igazán ízletes, ha a vaj sütés közben olvad meg a húsban!
Egy serpenyőbe vajat melegítünk, a masszából fasírt méretű darabokat formázunk és mindkét oldalukat hirtelen megsütjük (nem kell átsütni, mint nálunk a fasírtot), majd egy enyhén kivajazott tepsibe helyezzük. Sütőben 200 fokon, fóliával lefedve 10 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és újabb 5 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon.
Bármilyen téli salátával tálaljuk.
Ajánljuk még: