Hozzávalók
- 2 db tojás
- 250 ml Magyar Tej
- 2 ek. cukor
- 1 ek. natúr kakaó
- 5-6 ek. liszt
A töltelékhez:
- 400 g Magyar Rögös Túró
- 2 doboz Magyar Túródesszert vanília ízű
- 2-3 ek. cukor
- 2 ek. citromlé
Sütéshez:
- 2 ek. Magyar Vaj
Elkészítés
Elsőként a palacsintákat sütjük ki. A tejet simára keverjük a tojásokkal és a száraz összetevőkkel. Teljesen simára eldolgozzuk, majd 4 db nagy palacsintát sütünk belőle. A recepthez csak három darab szükséges, a negyedik a háziasszonyé!
Az elkészült, és még langyos palacsintákat lerakjuk egymás mellé úgy, hogy jócskán fedésben legyenek. A töltelékhez a túrót elkeverjük a túródesszerttel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. Citrommal is ízesítjük. Ezzel kenjük meg a kiterített palacsintákat, majd a két hosszabb oldalon kissé felhajtjuk őket. Ezután a rövid oldalnál indulva feltekerjük. Folpackba csomagoljuk, majd legalább egy órára hűtőbe rakjuk. Porcukorral megszórva találjuk.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: