Óriás túrós palacsinta tekercs

Gasztro

Óriás túrós palacsinta tekercs

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 250 ml Magyar Tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. natúr kakaó
  • 5-6 ek. liszt

A töltelékhez:

  • 400 g Magyar Rögös Túró
  • 2 doboz Magyar Túródesszert vanília ízű
  • 2-3 ek. cukor
  • 2 ek. citromlé

Sütéshez:

  • 2 ek. Magyar Vaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Elsőként a palacsintákat sütjük ki. A tejet simára keverjük a tojásokkal és a száraz összetevőkkel. Teljesen simára eldolgozzuk, majd 4 db nagy palacsintát sütünk belőle. A recepthez csak három darab szükséges, a negyedik a háziasszonyé! 

Az elkészült, és még langyos palacsintákat lerakjuk egymás mellé úgy, hogy jócskán fedésben legyenek. A töltelékhez a túrót elkeverjük a túródesszerttel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. Citrommal is ízesítjük. Ezzel kenjük meg a kiterített palacsintákat, majd a két hosszabb oldalon kissé felhajtjuk őket. Ezután a rövid oldalnál indulva feltekerjük. Folpackba csomagoljuk, majd legalább egy órára hűtőbe rakjuk. Porcukorral megszórva találjuk. 

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.