Öreglebbencs nem vén lebbencs!

Gasztro

Öreglebbencs nem vén lebbencs!

Öreglebbencs Borbás Marcsi konyhájából.

Hozzávalók 

  • 1 ek sertészsír
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 szem főznivaló burgonya
  • 1 szem zöldpaprika
  • 1 szem paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 db tojás
  • csípős paprika ízlés szerint

A lebbencstésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só

 

Tovább olvasok

 

A lebbencstésztához a lisztet simára kigyúrjuk a tojásokkal és a sóval. Ezután egy zacskóba rakjuk, és szobahőmérsékleten pihentetjük legalább egy órát. Közben szépen bepuhul, és így ki tudjuk majd nyújtani. Ha letelt a pihentetés ideje, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és nagyobb, négyszögletes darabokra szabdaljuk.

A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy kevés sertészsíron kiolvasztjuk a zsírját lassú tűznél. Ezután a pörcöket kiszedjük, és a tésztadarabokat aranybarnára, hólyagosra pirítjuk a zsiradékban. Fontos, hogy ne egyszerre, hanem kisebb adagonként végezzük el ezt a műveletet. Ha minden tésztánk megpirult, akkor tegyük egy kicsit félre a lebbencset, és a maradék zsíron dinszteljük meg a felaprított vöröshagymát. Közben adjuk hozzá a picire darabolt paprikát is, majd a paradicsomot. Rövid idő múlva jöhet hozzá a fűszerpaprika, majd pedig öntsük fel vízzel, és tegyük bele a kockára vágott burgonyát. Annyi folyadékot tegyünk hozzá, hogy majd a tészta is beleférjen. Közben sóval ízesítjük. Amikor a már majdnem puha a krumpli, visszarakjuk az edénybe a megpirított tésztadarabokat. Végül beleütjük a tojásokat, jól elkeverjük, és már kész is! Egy kis erős paprika is nagyon jót tesz neki.

 

Ajánljuk még:

„Évente minimum 300 különböző új receptet főzünk meg együtt”: Borbás Marcsival és Antal Csillával a Konyhám 200. adása kapcsán beszélgettünk

Borbás Marcsi Konyhám sorozatának 200-ik adását látjuk ma az egy.hu oldalán. Ez alkalomból páros interjú keretében villantjuk fel a műsor készítésének kulisszatitkait. Antal Csilla tíz éve segíti Marcsit a konyhában. Ahol egyikük mozdulata véget ér, ott kezdődik a másiké: ebből a szimbiózisból bontakoznak ki hétről-hétre a sokunk által kedvelt finomabbnál-finomabb receptek. 

 

Már követem az oldalt

X