Olaszos töltött csirkemell

Gasztro

Olaszos töltött csirkemell

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 egész csirkemell bőr nélkül
  • 1 doboz zsíros natúr krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szárított oregánó ízlés szerint
  • 4-5 szem aszalt paradicsom
  • friss rozmaring

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A krémsajtot kikeverjük az aprított fokhagymával, az oregánóval, a felvágott aszalt paradicsommal, kevés rozmaringlevéllel és egy nagy csipetnyi sóval. A csirkemelleket félbevágjuk, és oldalukba egy éles és hegyes késsel lyukat fúrunk, belül felhasítjuk: ebbe töltjük az elkészített tölteléket egy habzsák segítségével. A zsírokban kioldódódó aromák sütés közben kiolvadnak, és átjárják a csirkemell rostjait. Kívülről is megsózzuk a húst, majd egy jól beolajozott tepsibe tesszük. Paradicsomot és újhagymát teszünk mellé, majd olívaolajjal meglocsoljuk. Sütőbe tesszük, és 180-200 °C fokon 45 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerinti körettel tálaljuk 

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.