Olaszos töltött csirkemell

Gasztro

Olaszos töltött csirkemell

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 egész csirkemell bőr nélkül
  • 1 doboz zsíros natúr krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szárított oregánó ízlés szerint
  • 4-5 szem aszalt paradicsom
  • friss rozmaring

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A krémsajtot kikeverjük az aprított fokhagymával, az oregánóval, a felvágott aszalt paradicsommal, kevés rozmaringlevéllel és egy nagy csipetnyi sóval. A csirkemelleket félbevágjuk, és oldalukba egy éles és hegyes késsel lyukat fúrunk, belül felhasítjuk: ebbe töltjük az elkészített tölteléket egy habzsák segítségével. A zsírokban kioldódódó aromák sütés közben kiolvadnak, és átjárják a csirkemell rostjait. Kívülről is megsózzuk a húst, majd egy jól beolajozott tepsibe tesszük. Paradicsomot és újhagymát teszünk mellé, majd olívaolajjal meglocsoljuk. Sütőbe tesszük, és 180-200 °C fokon 45 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerinti körettel tálaljuk 

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.