Olasz krumplisaláta

Gasztro

Olasz krumplisaláta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg salátaburgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 3 ek olívabogyó
  • 2 mozzarella
  • 3 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • 3-4 ek olívaolaj

Elkészítés

Bőséges olívaolajon ledinszteljük a karikára vágott, megsózott lilahagymát. Ha megpuhult, hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát is. Közben a héjában főzött burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk. Ezután ráönthetjük a dinsztelt hagymát az olívaolajjal együtt. Szórjuk meg a salátát ízlés szerint oregánóval, keverjük bele a kisebb szeletekre vágott paradicsomot és a magozott olajbogyót. Ízlés szerint sózzuk. A mozzarellát tálaláskor tépkedjük a tetejére. Mozzarellával egytálétel, anélkül köret is lehet.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Minden ízében képes könyv: négy évszak az Aranysárkány étteremben

Jól emlékszem arra, amikor egy este édesapám egy szép színes szakácskönyvvel tért haza. Elővette, mint egy kincset, a táskájából, én meg végigsimítottam a borítóján. Nagyon fog neked tetszeni, mondta, és tényleg így volt. Forgattam, mint egy képeskönyvet, gyönyörködtem a fotókban, akkoriban, a nyolcvanas évek legelején, nem voltak még színes-képes szakácskönyvek, különleges volt minden ízében. Elolvastam minden receptet benne, töviről-hegyire: de jó lenne ilyeneket enni! – gondoltam vágyakozva. Kisvártatva megérkezett a következő kötet, és édesapám megígérte, hogyha egyszer sok pénzünk lesz, el is megyünk abba a vendéglőbe, ahol ilyen finomakat főznek.