Hozzávalók
- 1 kg salátaburgonya
- 1 fej lilahagyma
- 25 dkg koktélparadicsom
- 3 ek olívabogyó
- 2 mozzarella
- 3 gerezd fokhagyma
- oregánó
- 3-4 ek olívaolaj
Elkészítés
Bőséges olívaolajon ledinszteljük a karikára vágott, megsózott lilahagymát. Ha megpuhult, hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát is. Közben a héjában főzött burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk. Ezután ráönthetjük a dinsztelt hagymát az olívaolajjal együtt. Szórjuk meg a salátát ízlés szerint oregánóval, keverjük bele a kisebb szeletekre vágott paradicsomot és a magozott olajbogyót. Ízlés szerint sózzuk. A mozzarellát tálaláskor tépkedjük a tetejére. Mozzarellával egytálétel, anélkül köret is lehet.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: