Olasz krumplisaláta

Gasztro

Olasz krumplisaláta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg salátaburgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 3 ek olívabogyó
  • 2 mozzarella
  • 3 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • 3-4 ek olívaolaj

Elkészítés

Bőséges olívaolajon ledinszteljük a karikára vágott, megsózott lilahagymát. Ha megpuhult, hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát is. Közben a héjában főzött burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk. Ezután ráönthetjük a dinsztelt hagymát az olívaolajjal együtt. Szórjuk meg a salátát ízlés szerint oregánóval, keverjük bele a kisebb szeletekre vágott paradicsomot és a magozott olajbogyót. Ízlés szerint sózzuk. A mozzarellát tálaláskor tépkedjük a tetejére. Mozzarellával egytálétel, anélkül köret is lehet.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!