Hozzávalók
- 28 dkg liszt
- 24 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 2-3 evőkanál tej
A tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
A töltéshez:
- 10-15 dkg baracklekvár
Elkészítés
A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva legalább fél órán át a hűtőben pihenni hagyjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, kb. 3 cm átmérőjű kis korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatjuk.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, miközben folyamatosan hozzáadjuk a porcukrot. A habos-cukros krémmel a tésztakorongokat megkenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon szép aranyszínűre sütjük. Ha kihűltek, kettőt-kettőt baracklekvárral összetapasztunk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: