Narancsos keksz

Gasztro

Narancsos keksz

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 4 dkg sűrített tej
  • 2 dkg mandulaliszt
  • 22 dkg liszt
  • 1 narancs héja

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a porcukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a sűrített tejet, és alaposan elkeverjük. 

A narancsot megmossuk, a héját belereszeljük a vajas keverékbe. Az egészet összedolgozzuk a liszttel és a mandulaliszttel. Ezután a tésztát becsomagoljuk, és hűtőbe rakjuk legalább 30 percre. Ha visszahűlt, kinyújtjuk, majd kerek formára szaggatjuk. A narancsot vékonyan felszeleteljük, majd mindegyik tésztakarikára teszünk egy narancsszeletet. 

 

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd 150 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

A recept a Smeg támogatásával jelent meg.

 

Ajánljuk még:

Komáromi Jókai palacsinta, avagy az írófejedelem bablevese szilárd változatban

A Jókai bablevesről talán már mindannyian hallottunk. És a Jókai palacsintáról? Jómagam nemrég ismerkedtem meg vele komáromi látogatásom során. Olyannyira meglepődtem azon, hogy késsel-villával faltam a jó bablevesből ismert ízeket, olvadtak a textúrák a nyelvemen, hallgattam a palacsinta születéstörténetét, és közben egyre az járt a fejemben, hogy száz év múlva féltve őrzött legenda lehet az alig egy éves ételköltemény. Hazaérve persze elkészült nálunk is, hogy leteszteljem, mit szól hozzá a bableveskedvelő siserehad. Megnyalták utána mind a tíz ujjukat!

 

Már követem az oldalt

X