Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 2 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 4 dkg sűrített tej
- 2 dkg mandulaliszt
- 22 dkg liszt
- 1 narancs héja
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a porcukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a sűrített tejet, és alaposan elkeverjük.
A narancsot megmossuk, a héját belereszeljük a vajas keverékbe. Az egészet összedolgozzuk a liszttel és a mandulaliszttel. Ezután a tésztát becsomagoljuk, és hűtőbe rakjuk legalább 30 percre. Ha visszahűlt, kinyújtjuk, majd kerek formára szaggatjuk. A narancsot vékonyan felszeleteljük, majd mindegyik tésztakarikára teszünk egy narancsszeletet.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd 150 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
A recept a Smeg támogatásával jelent meg.
Ajánljuk még: