Hozzávalók:
- 15 kanál liszt
- 7 egész tojás
- 11 kanál olaj
- 13 kanál cukor
- 1 sütőpor
- 2 kanál kakaó
- 6-7 kanál tej
- 50 dkg orda
- 4 tojássárgája
- 15 kanál cukor
- 1 vanília
A tetejére:
- 4 tojásfehérje
- 4 kanál porcukor
Elkészítés:
A lisztet jól elkeverjük a kakaóval, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet is. Belekeverjük az olajat, a sütőport, majd a cukrot is. Közben megkóstolhatjuk a masszát, és ízlésünknek megfelelően állíthatjuk be az édességét.
Az ordát kikeverjük a tojások sárgájával és a vaníliával, majd szintén ízlés szerint a cukorral.
Fontos, hogy a tészta lágy, krémes legyen. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd beleszaggatjuk az ordát, tehát kanállal halmokat rakunk a tésztára. Ezután előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Ha a sütemény megsült, felverünk négy tojásfehérjét 4 evőkanál porcukorral jó kemény habbá, és a sütemény tetejére simítjuk. Ezután 100 fokos sütőben rövid ideig még szárítjuk a habot. Nem kell, hogy piros legyen a teteje, úgy lesz a legjobb, ha még fehér és krémes a hab.
Ajánljuk még: