Mutatós, finom és egyszerű: bögrés sajttorta

Gasztro

Mutatós, finom és egyszerű: bögrés sajttorta

Finom, mint a klasszikus torta, de hamarabb elkészül!

Hozzávalók

  • 400 g mascarpone
  • 400 g áttört túró
  • 200 g porcukor
  • 60 g búza- vagy kukoricakeményítő
  • 2 egész tojás
  • 3 tojás sárgája
  • 60 g olvasztott vaj
  • reszelt citromhéj
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • darabos gyümölcsdzsem
  • a bögrék aljára összetört linzertészta, vagy darabosra tört omlós keksz

Elkészítés

A mascarponét az áttört túróval, a porcukorral, a tojások sárgájával, az egész tojásokkal, a vaníliarúd kikapart belsejével és a keményítővel géppel kikeverjük, majd a legvégén csorgatjuk bele az olvasztott vajat, és simára keverjük a krémet.

Üveg bögrék aljára jó két ujjnyi magasságban összetört linzertésztát vagy darabokra tört omlós kekszet töltünk, erre tesszük körülbelül a bögre 2/3-áig a mascarpones krémet, majd ujjnyi vastagon a gyümölcsdzsemet kenjük rá, a legvégén a mascarpone krémmel zárjuk le a tetejét.

Ezután tepsibe helyezzük a bögréket, kevés vizet öntünk az aljára és 160 fokos sütőben 40-50 perc alatt addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül a teteje. Miután kivettük a sütőből, meg kell várni, amíg teljesen kihűl, csak azután díszíthetjük felvert tejszínhabbal. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.