Hozzávalók
- 400 g mascarpone
- 400 g áttört túró
- 200 g porcukor
- 60 g búza- vagy kukoricakeményítő
- 2 egész tojás
- 3 tojás sárgája
- 60 g olvasztott vaj
- reszelt citromhéj
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- darabos gyümölcsdzsem
- a bögrék aljára összetört linzertészta, vagy darabosra tört omlós keksz
Elkészítés
A mascarponét az áttört túróval, a porcukorral, a tojások sárgájával, az egész tojásokkal, a vaníliarúd kikapart belsejével és a keményítővel géppel kikeverjük, majd a legvégén csorgatjuk bele az olvasztott vajat, és simára keverjük a krémet.
Üveg bögrék aljára jó két ujjnyi magasságban összetört linzertésztát vagy darabokra tört omlós kekszet töltünk, erre tesszük körülbelül a bögre 2/3-áig a mascarpones krémet, majd ujjnyi vastagon a gyümölcsdzsemet kenjük rá, a legvégén a mascarpone krémmel zárjuk le a tetejét.
Ezután tepsibe helyezzük a bögréket, kevés vizet öntünk az aljára és 160 fokos sütőben 40-50 perc alatt addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül a teteje. Miután kivettük a sütőből, meg kell várni, amíg teljesen kihűl, csak azután díszíthetjük felvert tejszínhabbal. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Ajánljuk még: