Mogyorós moszkauer

Gasztro

KARÁCSONY

Mogyorós moszkauer

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 dl zsíros tejszín
  • 28 dkg cukor
  • 18 dkg mogyoró
  • 4 ek kandírozott narancshéj
  • 4 ek liszt
  • 10 dkg étcsokoládé
Tovább olvasok

 

 Elkészítés:

A tejszínt feltesszük főni a cukorral. Ha a cukor elolvadt, és a tejszín felforrt, akkor belekeverjük a durvára aprított mogyorót és a narancshéjat. Végül a lisztet is hozzáadjuk, majd két-három percig még főzzük a keveréket. Ezután teljesen kihűtjük.

A sütőt 210 fokra előmelegítjük légkeverés nélkül, és egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kiskanálnyi adagokat tegyünk a tepsire, de figyeljünk rá, hogy hagyjunk köztük elég helyet. Akkor vannak készen a kis sütemények, ha a szélük aranybarnára sült. Ez kb. 6-7 perc, de érdemes nagyon figyelni.

Ha esetleg nagyon szétfolynának a kis korongok, akkor keverjünk még a masszához 1-2 kanál lisztet.

 

Ha a korongok kihűltek, óvatosan leszedjük őket a sütőpapírról. Melegen ne mozgassuk őket, mert még nem szilárdak. Az is fontos, hogy szilikonos sütőpapírt használjunk, különben le fognak ragadni.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és mindegyik sütemény alját belemártjuk. Ha megkötött a csokoládé, máris fogyaszthatjuk. Érdemes lezárt dobozban tárolni. Készíthetjük akár dióval vagy mandulával is.

A cikk megjelenését a Metro támogatta.

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetőek ebből a sokoldalú hozzávalóból! Bármennyire tele vagyunk, egy kis túrós desszert mindig belénk fér, ha pedig csak édességre vágyunk, ez az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, de akkor is tudsz készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.

 

Már követem az oldalt

X