Mogyorós moszkauer

Gasztro

Mogyorós moszkauer

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 dl zsíros tejszín
  • 28 dkg cukor
  • 18 dkg mogyoró
  • 4 ek kandírozott narancshéj
  • 4 ek liszt
  • 10 dkg étcsokoládé
Tovább olvasok

 

Elkészítés

A tejszínt feltesszük főni a cukorral. Ha a cukor elolvadt, és a tejszín felforrt, akkor belekeverjük a durvára aprított mogyorót és a narancshéjat. Végül a lisztet is hozzáadjuk, majd két-három percig még főzzük a keveréket. Ezután teljesen kihűtjük.

A sütőt 210 fokra előmelegítjük légkeverés nélkül, és egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kiskanálnyi adagokat tegyünk a tepsire, de figyeljünk rá, hogy hagyjunk köztük elég helyet. Akkor vannak készen a kis sütemények, ha a szélük aranybarnára sült. Ez kb. 6-7 perc, de érdemes nagyon figyelni.

Ha esetleg nagyon szétfolynának a kis korongok, akkor keverjünk még a masszához 1-2 kanál lisztet.

 

Ha a korongok kihűltek, óvatosan leszedjük őket a sütőpapírról. Melegen ne mozgassuk őket, mert még nem szilárdak. Az is fontos, hogy szilikonos sütőpapírt használjunk, különben le fognak ragadni.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és mindegyik sütemény alját belemártjuk. Ha megkötött a csokoládé, máris fogyaszthatjuk. Érdemes lezárt dobozban tárolni. Készíthetjük akár dióval vagy mandulával is.

A cikk megjelenését a Metro támogatta.