Hozzávalók
- 2 dl zsíros tejszín
- 28 dkg cukor
- 18 dkg mogyoró
- 4 ek kandírozott narancshéj
- 4 ek liszt
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tejszínt feltesszük főni a cukorral. Ha a cukor elolvadt, és a tejszín felforrt, akkor belekeverjük a durvára aprított mogyorót és a narancshéjat. Végül a lisztet is hozzáadjuk, majd két-három percig még főzzük a keveréket. Ezután teljesen kihűtjük.
A sütőt 210 fokra előmelegítjük légkeverés nélkül, és egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kiskanálnyi adagokat tegyünk a tepsire, de figyeljünk rá, hogy hagyjunk köztük elég helyet. Akkor vannak készen a kis sütemények, ha a szélük aranybarnára sült. Ez kb. 6-7 perc, de érdemes nagyon figyelni.
Ha esetleg nagyon szétfolynának a kis korongok, akkor keverjünk még a masszához 1-2 kanál lisztet.
Ha a korongok kihűltek, óvatosan leszedjük őket a sütőpapírról. Melegen ne mozgassuk őket, mert még nem szilárdak. Az is fontos, hogy szilikonos sütőpapírt használjunk, különben le fognak ragadni.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és mindegyik sütemény alját belemártjuk. Ha megkötött a csokoládé, máris fogyaszthatjuk. Érdemes lezárt dobozban tárolni. Készíthetjük akár dióval vagy mandulával is.
A cikk megjelenését a Metro támogatta.
Ajánljuk még: