Milánói sertésborda

Gasztro

Milánói sertésborda

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 szem nyers paradicsom
  • 2-3 dl passzírozott paradicsom
  • 10 dkg főtt sonka
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 kk kakukkfű
  • csipet bors
  • 2 tk só
  • 5 dkg parmezán

Rántott hús:

  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 6 szelet sertésborda

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Kevés olívaolajon egy kiskanál sóval üvegesre dinszteljük. A gombát megmossuk és felszeleteljük, a sonkát csíkokra vágjuk. Amikor a hagyma megpuhult, rátesszük a gombát, megpirítjuk azt is. Hozzáadjuk a fokhagymát, egy nyers paradicsomot és a fűszereket. Megvárjuk, amíg a gombából kifőtt nedvesség elpárolog. Amikor ez megtörténik, hozzáadjuk a sonkát, felöntjük a paradicsomszósszal, és összeforraljuk.

A tésztát al dente állagúra főzzük, majd összekeverjük a szósszal.

### ZONE-2 ###

Közben elkészítjük a rántott húst. A szokásos módon panírozzuk, majd kisütjük. Aki szeretné, egy kevés sajtot adhat a panírhoz, azzal plusz ízt adunk az ételnek.

A tányérba szedünk egy jó adag ragus tésztát, megszórjuk a parmezánnal, majd a húst is találjuk mellé.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.