Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 szem nyers paradicsom
- 2-3 dl passzírozott paradicsom
- 10 dkg főtt sonka
- 1 kk oregánó
- 1 kk bazsalikom
- 1 kk kakukkfű
- csipet bors
- 2 tk só
- 5 dkg parmezán
Rántott hús:
- 15 dkg liszt
- 3 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 6 szelet sertésborda
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Kevés olívaolajon egy kiskanál sóval üvegesre dinszteljük. A gombát megmossuk és felszeleteljük, a sonkát csíkokra vágjuk. Amikor a hagyma megpuhult, rátesszük a gombát, megpirítjuk azt is. Hozzáadjuk a fokhagymát, egy nyers paradicsomot és a fűszereket. Megvárjuk, amíg a gombából kifőtt nedvesség elpárolog. Amikor ez megtörténik, hozzáadjuk a sonkát, felöntjük a paradicsomszósszal, és összeforraljuk.
A tésztát al dente állagúra főzzük, majd összekeverjük a szósszal.
### ZONE-2 ###
Közben elkészítjük a rántott húst. A szokásos módon panírozzuk, majd kisütjük. Aki szeretné, egy kevés sajtot adhat a panírhoz, azzal plusz ízt adunk az ételnek.
A tányérba szedünk egy jó adag ragus tésztát, megszórjuk a parmezánnal, majd a húst is találjuk mellé.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: