Mennyei gesztenyeparfé

Gasztro

Karácsony

Mennyei gesztenyeparfé

Harrer-Abosi Beatrix receptje

Hozzávalók:

  • 500 g gesztenyepüré
  • 100 g cukor
  • 50 ml víz
  • 4 tojássárgája
  • 3 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd
  • A tálaláshoz olvasztott fekete csokoládé

A vizet a cukorral feltesszük főni, és ízesítjük a vaníliarúd kikapart belsejével. Ha a cukor elolvadt, és a szirupban már szép nagy buborékok jönnek, akkor jó. A tojássárgáját kihabosítjuk egy pici sóval, és lassan hozzácsorgatjuk a szirupot, miközben lassan tovább keverjük. Ezután óvatosan, több részletben keverjük hozzá a gesztenyemasszát. A tejszínt közben habbá verjük, de ne legyen túl kemény, inkább maradjon krémesebb. Végül ezt is beleforgatjuk a gesztenyés, tojásos keverékbe.

Végül szilikonformába töltjük, és legalább négy órára fagyasztóba rakjuk. Ha nincs szilikonformánk, akkor folpackkal béleljünk ki egy formát, és abba töltsük a masszát. Tálaláskor természetesen a fóliát távolítsuk el.

Tálaláskor csorgassunk rá olvasztott étcsokoládét. Nagyon jól áll neki valamilyen gyümölcsös vagy akár egy sütőtökös öntet is.

 

Ajánljuk még:

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

A töltött káposzta olyan klasszikus, amelyet sokféle recept szerint tudunk elkészíteni. Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.