Hozzávalók:
- 500 g gesztenyepüré
- 100 g cukor
- 50 ml víz
- 4 tojássárgája
- 3 dl tejszín
- 1 vaníliarúd
- só
- A tálaláshoz olvasztott fekete csokoládé
A vizet a cukorral feltesszük főni, és ízesítjük a vaníliarúd kikapart belsejével. Ha a cukor elolvadt, és a szirupban már szép nagy buborékok jönnek, akkor jó. A tojássárgáját kihabosítjuk egy pici sóval, és lassan hozzácsorgatjuk a szirupot, miközben lassan tovább keverjük. Ezután óvatosan, több részletben keverjük hozzá a gesztenyemasszát. A tejszínt közben habbá verjük, de ne legyen túl kemény, inkább maradjon krémesebb. Végül ezt is beleforgatjuk a gesztenyés, tojásos keverékbe.
Végül szilikonformába töltjük, és legalább négy órára fagyasztóba rakjuk. Ha nincs szilikonformánk, akkor folpackkal béleljünk ki egy formát, és abba töltsük a masszát. Tálaláskor természetesen a fóliát távolítsuk el.
Tálaláskor csorgassunk rá olvasztott étcsokoládét. Nagyon jól áll neki valamilyen gyümölcsös vagy akár egy sütőtökös öntet is.
Bátran próbáld ki a karácsonyi és szilveszteri menü receptjeit otthon, magyar alapanyagokból!
Ajánljuk még: