Hozzávalók
- 50 dkg paradicsom ( vegyes fajták)
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek almaecet
- só
- friss bazsalikom
- friss petrezselyem
- durvára őrölt bors
- Magyar Grill (chilis)
- Magyar Grill (natúr)
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
A salátához a hagymákat felaprítjuk, majd lesózzuk. Hagyjuk állni legalább fél órát. A paradicsomokat falatnyi darabokra vágjuk, majd összekeverjük a hagymával. Hozzáadjuk az olajat, ecetet, illetve a borsot. A zöldfűszereket felaprítjuk, ezeket is a salátához adjuk.
Jól behűtjük. Közben a Magyar Grill-t vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, hogy jól forgatható legyen. Két zsírpapír közé csomagolva, közepes hőfokon kb. 2-3 percig süssük, amíg puha állagú lesz és aranybarna kérget kap. A sütési idő alatt 1-2 alkalommal forgassuk meg, hogy mind a két oldala megpiruljon.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: