Mediterrán paradicsomsaláta grill finomságokkal

Gasztro

Mediterrán paradicsomsaláta grill finomságokkal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg paradicsom ( vegyes fajták)
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek almaecet
  • friss bazsalikom
  • friss petrezselyem
  • durvára őrölt bors
  • Magyar Grill (chilis)
  • Magyar Grill (natúr)
  • 1 ek olívaolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A salátához a hagymákat felaprítjuk, majd lesózzuk. Hagyjuk állni legalább fél órát. A paradicsomokat falatnyi darabokra vágjuk, majd összekeverjük a hagymával. Hozzáadjuk az olajat, ecetet, illetve a borsot. A zöldfűszereket felaprítjuk, ezeket is a salátához adjuk.

Jól behűtjük. Közben a Magyar Grill-t vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, hogy jól forgatható legyen. Két zsírpapír közé csomagolva, közepes hőfokon kb. 2-3 percig süssük, amíg puha állagú lesz és aranybarna kérget kap. A sütési idő alatt 1-2 alkalommal forgassuk meg, hogy mind a két oldala megpiruljon.

 A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Fogások, amiket leginkább ünnepekkor fogyasztunk és a fűszerek, amelyek különlegessé teszik őket

Töltött káposzta, rácponty, mézeskalács és bejgli nélkül szinte elképzelhetetlen a magyar karácsonyi asztal. A fogások rendje vidékenként és családonként is változik, de az ünnepi menü ízvilága jellegzetes, fűszeres aromái által teszi igazán meghitté a karácsonyt. Vannak fűszerek, amelyekből ilyenkor fogy a legtöbb, sőt, vannak fűszerkeverékek, amelyek méltán viselik a „karácsonyi” jelzőt.