Márványos szelet

Gasztro

Márványos szelet

Szereted azokat a sütiket, amiket csak össze kell keverni, beönteni, megsütni és kész? Ez a márványos, puha sütemény éppen ilyen. Különlegességét márványos mintázata adja, a tojástól, a vajtól és a tejszíntől szaftos, a lekvár kellemes savanykássága pedig harmóniát teremt az egyszerűségben. Hétköznapokra is nagyszerű választás, hiszen gyorsan elkészül és finom. 

Hozzávalók

  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 5 tojás
  • 3 evőkanál tejszín
  • 37 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A forma kikenéséhez:

  • vaj
  • liszt

A tálaláshoz:

  • savanykás lekvár
  • csokoládéreszelék

Elkészítés

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sót, a tojásokat, a tejszínt, majd apránként a lisztet és a sütőport is beledolgozzuk. A masszát két részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Egy tepsit kivajazunk, liszttel behintjük és a kétféle masszát felváltva belekanalazzuk. Elegyengetjük és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Ha kihűlt, a márványos tésztát félbevágjuk, savanykás lekvárral a két tésztalapot összeragasztjuk és finoman lenyomkodjuk. Négyzetes darabokra vágva, vagy korongokat kiszúrva belőle, csokoládéreszelékkel megszórva kínáljuk.

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho

Ajánljuk még:

Gombás gofri

A gofrit legtöbben édes változatban ismerik, de ha van odahaza egy kipróbált gofrisütőnk, akkor egyszerűen és gyorsan tudunk különleges vacsorát pattintani. Olyant, ami mindenki tetszését elnyeri: látványos, könnyű, finom, és mégis laktató. Tehát elő a gofrisütővel, és kezdődhet a móka! Természetesen másféle feltétekkel is elkészíthetjük: sajttal, tejföllel, zöldséges-húsos raguval.