Hozzávalók
- 30 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 5 tojás
- 3 evőkanál tejszín
- 37 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A forma kikenéséhez:
- vaj
- liszt
A tálaláshoz:
- savanykás lekvár
- csokoládéreszelék
Elkészítés
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sót, a tojásokat, a tejszínt, majd apránként a lisztet és a sütőport is beledolgozzuk. A masszát két részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Egy tepsit kivajazunk, liszttel behintjük és a kétféle masszát felváltva belekanalazzuk. Elegyengetjük és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Ha kihűlt, a márványos tésztát félbevágjuk, savanykás lekvárral a két tésztalapot összeragasztjuk és finoman lenyomkodjuk. Négyzetes darabokra vágva, vagy korongokat kiszúrva belőle, csokoládéreszelékkel megszórva kínáljuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: