Hozzávalók
- 5-6 vastag szelet marhahús
- egy tk koriander
- egy tk borókabogyó
- négy ek olívaolaj
- fél szál póréhagyma
- 1 szál zöldhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis üveg vackorlekvár
- 1,5 dl fehérbor
- rozmaring
- só, bors
Elkészítés
A marhahúst néhány órára bepácoljuk egy kis olívaolajjal, korianderrel, borókabogyóval. Elkészítés előtt kétujjnyi szeletekre vágjuk, majd egy forró vasserpenyőben pirosra sütjük őket.
Egy hőálló edénybe karikázzuk a hagymákat, ráöntjük a lekvárt, majd beletesszük a megpirult hússzeleteket is. A hússütéshez használt serpenyőbe beleöntünk 1,5 dl fehérbort, hogy jól feláztassa, és a kapott szaftot szintén a húsokra öntjük.
Ezután dobunk rá még egy kis rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, és forró sütőben lefedve az egészet 30 perc alatt összesütjük.