Marhasült vackorszósszal

Gasztro

Marhasült vackorszósszal

Marhasült igazán különleges formában: és mégis, alig egy óra, és kész is van! 

Hozzávalók:

  • 5-6 vastag szelet marhahús
  • egy tk koriander
  • egy tk borókabogyó
  • négy ek olívaolaj
  • fél szál póréhagyma
  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis üveg vackorlekvár
  • 1,5 dl fehérbor
  • rozmaring
  • só, bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A marhahúst néhány órára bepácoljuk egy kis olívaolajjal, korianderrel, borókabogyóval. Elkészítés előtt kétujjnyi szeletekre vágjuk, majd egy forró vasserpenyőben pirosra sütjük őket.

Egy hőálló edénybe karikázzuk a hagymákat, ráöntjük a lekvárt, majd beletesszük a megpirult hússzeleteket is. A hússütéshez használt serpenyőbe beleöntünk 1,5 dl fehérbort, hogy jól feláztassa, és a kapott szaftot szintén a húsokra öntjük. Ezután dobunk rá még egy kis rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, és forró sütőben lefedve az egészet 30 perc alatt összesütjük.

Ajánljuk még:

Borsószemek ihlette kreativitás – az idei Borsófeszt tanulságai

Az Európai Unióban tavaly Franciaország ás Spanyolország mellett nálunk termett a legtöbb zöldborsó. Idén két héttel korábban örülhettünk a zöld hüvelyeseket. Majdnem 100 ezer tonnát termelünk egy évben, és a borsóleves, a borsófőzelék mellett jó pár éve van saját Borsófesztünk is. Hol, hogyan készül a zöldborsóleves? Esetleg van-e valami még a levesen meg a főzeléken túl? Erre jó választ kaptam Székesfehérváron, a kertbarátok borsóünnepén.