Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 6 db alma
- 10 dkg áfonya vagy mazsola
- 4 tojás
- 5 dl tej
- csipetnyi só
- 10 dkg vaj
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kivajazunk. A lisztet a cukorral és a sütőporral egy tálban alaposan összekeverjük. A tojásokat egy tálba ütjük, villával kissé felverjük, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, csipetnyi sóval, esetleg kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük majd a tejet is belecsorgatjuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A kivajazott tepsibe beleszórjuk a lisztes keverék felét. Ráreszeljük az almákat, rászórjuk az áfonyát. Egyenletes befedjük a maradék lisztes keverékkel, majd a tojásos-vajas tejet.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Villával vagy bambuszpálcával sűrűn megszurkáljuk, hogy a folyadék alaposan átjárja a szilárd alapanyagokat, majd előmelegített sütőben 160 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: