Libanoni tojás

Gasztro

Libanoni tojás

Különleges és mutatós reggeli

Hozzávalók

  • 2 tojás fejenként
  • 2 dl görög joghurt
  • 2-3 db olajban eltett paprika
  • 2-4 darab szárított paradicsom
  • Harissa szósz
  • Za’tar fűszerkeverék (kakukkfű, oregánó pirított szezámmag )
  • Pita
Tovább olvasok

Elkészítés

Buggyantott tojást készítünk a következő módon: a vizet egy magas falú fazékban felforraljuk. A vízbe tegyünk egy kanál ecetet. A tojásokat egyenként üssük egy kis pohárba. A forró vizet fakanállal megkeverjük és az örvény közepébe engedjük bele az egész tojást a pohárból. Ekkor már nem keverjük. Közepes lángon kb. 3 percig főzzük. Utána óvatosan szűrőkanállal kiemeljük. Görög joghurttal, szárított paradicsommal és olajban eltett paprikával tálaljuk. Ezeket szépen elhelyezzük a tányéron és díszítésként megszórjuk Za’tar fűszerkeverékkel: ha nem tudtunk ilyet beszerezni, akkor oregánóval és kakukkfűvel, valamint pirított szezámmaggal megszórjuk. Néhány csepp Harissa szószt teszünk rá, és lehetőleg meleg, házi pitával tálaljuk, amihez itt ajánlottunk már egy jó kis receptet.