Lélekmelengető zöldséges curry

Gasztro

Lélekmelengető zöldséges curry

Télen-nyáron finom, de ilyenkor igazán jól átmelegít egy csípős curry...

Hozzávalók (2 főre)

  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 cukkini
  • 1 doboz kókusztej
  • 4 szál újhagyma
  • 8 koktélparadicsom
  • 1 lime
  • 1 chili paprika vagy ízlés szerint chilipehely
  • 3 cm gyömbér
  • friss koriander
  • curry fűszerkeverék

A tálaláshoz: főtt rizs

Elkészítés

Elsőként megpucoljuk, megmossuk a zöldségeket. Ezután a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát olajon lepirítjuk, majd rádobjuk a fokhagymát is. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a curryt, majd az egészet pirítjuk kicsit, hogy az illatanyagok kioldódjanak. A csípős paprikát is ekkor adjuk hozzá!

Ha a fűszereket lepirítottuk, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket, azokat is körbesütjük, majd felöntjük kókusztejjel, és készre főzzük. A végén jöhet az ételbe egy kevés lime-lé és rengeteg koriander.

Főtt rizzsel, forrón tálaljuk.

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!