Lecsós buggyantott tojás

Gasztro

Lecsós buggyantott tojás

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 szem paprika
  • 2 szem paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 db tojás
  • 10 dkg sajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Felkockázzuk a hagymát, majd kevés zsiradékon megdinszteljük. Közben meg is sózzuk.  Apróra vágjuk a paprikát, hozzáadjuk a hagymához, amikor az már üveges. Ha puha a paprika, jöhet a paradicsom is.

Négy kis tűzálló edénybe szedjük ki a lecsót. A kis adagok közepébe alakítsunk ki egy-egy kis mélyedést, majd üssünk mindegyikbe egy tojást. Szórjuk meg őket reszelt sajttal.

Tegyük előmelegített, 200 fokos sütőbe, és süssük 5-10 percig, amíg meg nem pirul a teteje.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.