Gasztro

Lecsós buggyantott tojás

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 szem paprika
  • 2 szem paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 db tojás
  • 10 dkg sajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Felkockázzuk a hagymát, majd kevés zsiradékon megdinszteljük. Közben meg is sózzuk.  Apróra vágjuk a paprikát, hozzáadjuk a hagymához, amikor az már üveges. Ha puha a paprika, jöhet a paradicsom is.

Négy kis tűzálló edénybe szedjük ki a lecsót. A kis adagok közepébe alakítsunk ki egy-egy kis mélyedést, majd üssünk mindegyikbe egy tojást. Szórjuk meg őket reszelt sajttal.

Tegyük előmelegített, 200 fokos sütőbe, és süssük 5-10 percig, amíg meg nem pirul a teteje.

Ajánljuk még:

Húsvét a határon túl – kár lenne elfeledni ezeket a népszokásokat

Az év hagyományosan legnagyobb sátoros ünnepének szokás- és hiedelemvilága igen változatos képet mutat, ahogy az is, mit őriztünk meg a régiek gyakorlatából, és mi az, amire már csak kulturális kuriózumként emlékezünk. Húsvét a belső és külső feltámadás ünnepe, és bár manapság leginkább egyénre szabottan és szűkebb családi körben éljük meg, tágabb kontextusban sok értékes gondolatot, hiedelmet és hagyományt tartogat Kárpát-medencei közösségünk számára.