Lecsós buggyantott tojás

Gasztro

Lecsós buggyantott tojás

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 szem paprika
  • 2 szem paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 db tojás
  • 10 dkg sajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Felkockázzuk a hagymát, majd kevés zsiradékon megdinszteljük. Közben meg is sózzuk.  Apróra vágjuk a paprikát, hozzáadjuk a hagymához, amikor az már üveges. Ha puha a paprika, jöhet a paradicsom is.

Négy kis tűzálló edénybe szedjük ki a lecsót. A kis adagok közepébe alakítsunk ki egy-egy kis mélyedést, majd üssünk mindegyikbe egy tojást. Szórjuk meg őket reszelt sajttal.

Tegyük előmelegített, 200 fokos sütőbe, és süssük 5-10 percig, amíg meg nem pirul a teteje.

Ajánljuk még:

Nyári zsenge, amely hivalkodás nélkül fenséges – a tökfőzelék

„A tökfőzeléket szeretem látni a főzelékes tálban, pirosló sertéskarmonádli, vagyis rövidkaraj feltéttel, és ropogósra sült liba mellé, amely jó szívvel vállalja a tökfőzeléket is” – írja Magyar Elek, az Ínyesmester nagyhírű szakácskönyvében. Legtöbben azonban a menzás tökfőzelékre gondolva inkább semmilyen formában sem szeretnek találkozni a tökkel. Pedig egy tál tökfőzelék többet mond el a család történetéről, mint gondolnánk.