Hozzávalók
- 30 dkg hántolt köles
- 2 fej vöröshagyma
- 15–20 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg lebbencstészta
- 1 szál házikolbász
- őrölt feketebors
- őrölt fűszerpaprika
- 1 kk Erős Pistás fokhagymakrém
- ízlés szerint Erős Pista
- só
- víz
Elkészítés
A szalonnát kockára vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Kiszedjük a pörcöket, majd a zsírba beledobjuk a lebbencset. Pirosra és jó hólyagosra pirítjuk. Ezután kiszedjük a tésztát és félretesszük.
A maradék zsírban a felaprított hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és rövid ideig sütjük. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg! Néhány percnyi kevergetés után az előzőleg átmosott kölest is belekeverjük. Ezzel együtt további 5-6 percig pirítjuk, majd újra beletesszük a lebbencstésztát, és felöntjük egy liter vízzel. Fűszerezzük bőven őrölt feketeborssal, sóval, Erős Pistás fokhagymakrémmel, valamint őrölt fűszerpaprikával. Amikor a leve elfő, akkor apránként pótoljuk, és készre főzzük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki az ételünk, a végére maradjon szaftja is.
Tálaláskor ízlés szerint Erős Pistával ízesítjük.
A megjelenését az Univer támogatta.
Ajánljuk még: