Lebbencses fordított köleskása

Gasztro

Lebbencses fordított köleskása

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 30 dkg hántolt köles
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15–20 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg lebbencstészta
  • 1 szál házikolbász
  • őrölt feketebors
  • őrölt fűszerpaprika
  • 1 kk Erős Pistás fokhagymakrém
  • ízlés szerint Erős Pista
  • víz

Elkészítés

A szalonnát kockára vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Kiszedjük a pörcöket, majd a zsírba beledobjuk a lebbencset. Pirosra és jó hólyagosra pirítjuk. Ezután kiszedjük a tésztát és félretesszük.

A maradék zsírban a felaprított hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és rövid ideig sütjük. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg! Néhány percnyi kevergetés után az előzőleg átmosott kölest is belekeverjük. Ezzel együtt további 5-6 percig pirítjuk, majd újra beletesszük a lebbencstésztát, és felöntjük egy liter vízzel. Fűszerezzük bőven őrölt feketeborssal, sóval, Erős Pistás fokhagymakrémmel, valamint őrölt fűszerpaprikával. Amikor a leve elfő, akkor apránként pótoljuk, és készre főzzük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki az ételünk, a végére maradjon szaftja is.

 

Tálaláskor ízlés szerint Erős Pistával ízesítjük.

A megjelenését az Univer támogatta.

Ajánljuk még:

Csíped a paprikát? És ismered is? Derítsd ki kvízünkkel!

Édes, csípős mennyei élvezet – a paprika a magyar gasztronómia szívdobbanása. Minden család asztalán ott piroslik egész évben a hungarikumként is elismert Piros Arany és az Erős Pista, de paprikából készülnek a nyár és az ősz legjellegzetesebb magyar fogásai is. Mennyire ismered az egyik legnépszerűbb zöldségünket és fűszerünket? Tesztelt tudásod, és kiderül!