Hozzávalók:
- 1 egész csirke feldarabolva (lehet csak combokból vagy szárnyakból is)
- 1 kg főzőburgonya
- 8-10 db paprika, minél több félét kapunk, annál finomabb lesz
- 2 db paradicsom
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 8-10 csomag friss petrezselyemzöld
- 2 ek fűszerpaprika
- csipetke 2 tojásból
- 3 l víz
- só
Elkészítés:
Feldaraboljuk a csirkét, felaprítjuk apró kockára a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikákat. Az egészet egyszerre beletesszük a fazékba, felengedjük vízzel, megsózzuk, és mehet a tűz mellé. Igen, igen, a tűz mellé, hiszen ez a fazékban főzés lényege. Rakunk egy formás tüzet, és mellette főzünk. Az edény tűz felőli oldala felforrósodik, a hátoldala pedig folyamatosan hűl. Emiatt a hőmérséklet különbség miatt az edényben lévő víz folyton körbe kering.
Ha felforrt a víz, akkor beletesszük a fűszerpaprikát. Mielőtt teljesen megfőtt volna a hús, hozzáadjuk a leveshez az apró kockára vágott burgonyát és a valószínűtlenül sok petrezselyemzöldet. Az utolsó néhány percben még két-három maréknyi csipettel gazdagítjuk.
A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.
Ajánljuk még: