Lakodalmi csibeleves

Gasztro

Bárhol, bármikor, baromfi

Lakodalmi csibeleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke feldarabolva (lehet csak combokból vagy szárnyakból is)
  • 1 kg főzőburgonya
  • 8-10 db paprika, minél több félét kapunk, annál finomabb lesz
  • 2 db paradicsom
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 8-10 csomag friss petrezselyemzöld
  • 2 ek fűszerpaprika
  • csipetke 2 tojásból
  • 3 l víz

Tovább olvasok

Elkészítés:

Feldaraboljuk a csirkét, felaprítjuk apró kockára a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikákat. Az egészet egyszerre beletesszük a fazékba, felengedjük vízzel, megsózzuk, és mehet a tűz mellé. Igen, igen, a tűz mellé, hiszen ez a fazékban főzés lényege. Rakunk egy formás tüzet, és mellette főzünk. Az edény tűz felőli oldala felforrósodik, a hátoldala pedig folyamatosan hűl. Emiatt a hőmérséklet különbség miatt az edényben lévő víz folyton körbe kering.

Ha felforrt a víz, akkor beletesszük a fűszerpaprikát. Mielőtt teljesen megfőtt volna a hús, hozzáadjuk a leveshez az apró kockára vágott burgonyát és a valószínűtlenül sok petrezselyemzöldet. Az utolsó néhány percben még két-három maréknyi csipettel gazdagítjuk.

A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.