Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 1,5 dkg élesztő
- 1 kk. cukor
- kb. 70 ml Magyar Tej
- 5 dkg Magyar Vaj
- 1 db tojás
- 1 kk. só
A töltelékhez:
- 3 közepes szem krumpli
- 1 db tojás
- frissen őrölt bors
- só
A tetejére:
- 3 szelet Magyar Sajt gouda
- 3 szelet Magyar Sajt füst ízű, trappista
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. Adunk hozzá egy kiskanálnyi cukrot és lisztet, majd elkeverjük, és hagyjuk felfutni. Ezután a liszthez adjuk. Jöhet bele a tojás és a só, majd elkezdjük dagasztani a tésztát. Ha már összeállt, beledolgozzuk a puha vajat is. Ha a tészta felülete már szép sima, és kezd levegősödni, akkor letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
A krumplit héjában megfőzzük. Ha már egy kicsit hűlt, akkor meghámozzuk, majd villával összetörjük. Adunk hozzá egy egész tojást, és ízesítjük sóval, borssal.
Ha a tészta megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és kisodorjuk. Kibélelünk vele egy 22 cm-es sütőformát. A formát kivajazzuk és lisztezzük előtte. A tésztát a sarkokba is egyenletesen belenyomkodjuk. Ezután megtöltjük a krumplis keverékkel, majd megszórjuk darabolt póréhagymával. A tetejére szórjuk a sajtot, majd 180 fokon körülbelül 20-22 perc alatt szép pirosra sütjük. Langyosan a legfinomabb.
Ajánljuk még: