Krumplipecsenye
Hozzávalók:
- 1 kg sütnivaló burgonya
- 20 dkg császárhús
- 2-2 szál sütnivaló hurka és kolbász
- 50 dkg savanyú káposzta
A meghámozott és megmosott krumplit szeljük egyformán vékony karikákra, és rakjuk egy kizsírozott tepsibe, majd sózzuk meg. A császárhúst irdaljuk be, majd a kolbászokkal és hurkákkal együtt rakjuk a krumpli tetejére. A savanyú káposztát szórjuk be a tepsi egyik sarkába, majd 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre az ételt.
Fokhagymás pecsenye
Hozzávalók:
- személyenként 2 szelet sertéstarja
- 1 fej fokhagyma
- 2 ek sertészsír
Elkészítés:
Az ujjnyi vastag szeletekre vágott tarját sózzuk meg, és rakjuk egy előre kizsírozott tepsibe. Rakjunk mellé ízlés szerint megpucolt fokhagymagerezdeket. A húsok tetejére rakjunk még egy kevés disznózsírt, és 1,5 dl vízzel öntsük fel a tepsit. 180 fokon addig sütjük, míg a víz el nem párolog, és a hús el nem kezd pirulni a zsíron.
Borbás Marcsi ezt a receptet a Agrármarketing Centrummal együttműködésben ebben a videóban készítette el:
Ajánljuk még: