Krumplipecsenye és fokhagymás pecsenye

Gasztro

Krumplipecsenye és fokhagymás pecsenye

Borbás Marcsi receptje.

Krumplipecsenye

Hozzávalók:

-          1 kg sütnivaló burgonya

-          20 dkg császárhús

-          2-2 szál sütnivaló hurka és kolbász

-          50 dkg savanyú káposzta

A meghámozott és megmosott krumplit szeljük egyformán vékony karikákra, és rakjuk egy kizsírozott tepsibe, majd sózzuk meg. A császárhúst irdaljuk be, majd a kolbászokkal és hurkákkal együtt rakjuk a krumpli tetejére. A savanyú káposztát szórjuk be a tepsi egyik sarkába, majd 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre az ételt.

Fokhagymás pecsenye

Hozzávalók:

-          személyenként 2 szelet sertéstarja

-          1 fej fokhagyma

-          2 ek sertészsír

Elkészítés

Az ujjnyi vastag szeletekre vágott tarját sózzuk meg, és rakjuk egy előre kizsírozott tepsibe. Rakjunk mellé ízlés szerint megpucolt fokhagymagerezdeket. A húsok tetejére rakjunk még egy kevés disznózsírt, és 1,5 dl vízzel öntsük fel a tepsit. 180 fokon addig sütjük, míg a víz el nem párolog, és a hús el nem kezd pirulni a zsíron.

Borbás Marcsi ezt a receptet a Agrármarketing Centrummal együttműködésben ebben a videóban készítette el:

 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Ahány ház, annyi szokás – ázsiai leveskalauz, a pho -tól a tom yum-ig

Leveses nemzet vagyunk: előételként és fő fogásként is szeretjük a szerényebb és gazdagabb leveket. Ázsiában sincs ez másként: Kínától Thaiföldig isszák, szürcsölik, kanalazzák, pálcikával eszik a könnyű és akár reggelire fogyasztható, valamint a fajsúlyosabb, egész étkezést kitöltő, tésztás-húsos variációkat. Amióta a ‘90-es években megismerkedtünk az első „csípős-savanyúval”, van egyféle vonzódás és több divathullámot is megéltünk már – vegyük csak a pho-t vagy éppen a ramen trendjét.