Hozzávalók
- 2 ek kacsazsír
- 4 fej vöröshagyma
- 2 kg salátaburgonya
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 szem paradicsom
- 1 szem zöldpaprika
- 1 kk őrölt kömény
- frissen őrölt bors
- 3 ek fűszerpaprika
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
A variációkhoz:
- lecsókolbász
- főtt füstölt csülök
- blansírozott zsenge sárgarépa
- újhagyma
- zsenge zöldborsó
- csipetke
Elkészítés
Kacsazsíron lepirítjuk a feldarabolt füstölt kolbászt, majd kiszedjük az edényből. A vöröshagymát felaprítjuk, majd rádobjuk a zsírra, és megdinszteljük. Hozzáadjuk az kis darabokra vágott paprikát és paradicsomot, és közben meg is sózzuk. Adunk hozzá köménymagot, borsot és a fűszerpaprika felét. Ezután felengedjük vízzel, majd visszaforraljuk egyharmadára a levet. Ezt a műveletet kétszer-háromszor megismételjük, így sűrű és ízes szaftunk lesz.
Ezután belerakjuk a nagyobb hasábokra vágott krumplit, és puhára főzzük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje a burgonyát. Ízesítjük fokhagymával és a maradék fűszerpaprikával, illetve az előzőleg megpirított kolbászt is visszatesszük bele. Ha elkészült, akkor tehetünk bele lecsókolbászt, főtt füstölt csülköt, csipetkét vagy akár egyéb zsenge zöldségeket is.
Ezután elzárjuk alatta a tüzet, lefedjük, és hagyjuk tíz percet pihenni.
Ajánljuk még: