Krumplifőzelék fasírttal

Gasztro

Krumplifőzelék fasírttal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók: 

A főzelékhez:

Tovább olvasok
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 1 kg krumpli (B típusú)
  • ½ ek fűszerpaprika

A rántáshoz:

  • 1 ek sertészsír
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
  • 1,5 dl víz
  • 1 tk fűszerpaprika

A fasírthoz:

  • 50 dkg darált sertésdagadó
  • 1 db zsemle
  • 1 tojás
  • só, bors
  • ½ fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • zsemlemorzsa

Elkészítés: 

A főzelékhez zsíron megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát. Közben a krumplit meghámozzuk, és közel egyforma méretű kockákra daraboljuk. Ha a hagyma elkészült, rászórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a burgonyát, és rögtön átkeverjük, hogy a burgonya kezdje el felszívni a paprikás zsiradékot. Ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és megsózzuk. Ha a krumpli puhára főtt, elkészítjük a rántást.

A zsíron zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, közben adunk hozzá egy gerezd apróra vágott fokhagymát. Végül megszórjuk a paprikával, és azonnal felöntjük hideg vízzel. A forrásban lévő krumplihoz adjuk, jól elkeverjük, és lassú tűzön, néhány perc alatt kiforraljuk belőle a lisztet.

A fasírthoz a húst ízesítjük finomra vágott vöröshagymával, fokhagymával, sóval és borssal. Adunk hozzá fűszerpaprikát is, és egy egész tojást. Az előzőleg vízbe áztatott zsemlét alaposan kinyomkodjuk, és ezt is a keverékhez adjuk. Az egészet jól összedolgozzuk.

Végül az ízlésünknek megfelelő méretű húspogácsákat készítünk, és zsemlemorzsába forgatjuk őket. Egy serpenyőben kevés olajon vagy zsíron, közepes tűzön, pirosra sütjük a fasírtok mindkét oldalát.

 

 
 

 

 
X
Már követem az oldalt