Hozzávalók
Karalábéfőzelék
- 3 szem zsenge karalábé
- 3 dkg vaj
- só ízlés szerint
- 1 nagy csokor koriander
- 2,5 dl tejszín
- 1 dl víz
- 1 kk cukor
- citromlé ízlés szerint
- citromhéj ízlés szerint
Sült tőkehal
- 50 dkg tőkehal
- só
- 1 ek olívaolaj
- 1 dkg vaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2- 3 gerezd citrom
Elkészítés
A karalábékat meghámozzuk, majd kockára vágjuk. A levelét se dobjuk ki, azt is aprítsuk fel.
Az alaphoz a zöldség kétharmad részét megdinszteljük vaj és olívaolaj keverékén. Kevés sót, illetve cukrot is adunk hozzá. A koriander felaprított szárával is ízesítjük, és beledobjuk a leveleket is. Felöntjük tejszínnel és egy kevés vízzel, és ha megpuhult, akkor krémesre turmixoljuk. A maradék karalábét megpirítjuk vaj ás olívaolaj keverékén, majd belekeverjük az alapba. Megkóstoljuk, és ízlés szerint adunk hozzá friss koriandert, illetve citromot.
A halat megsózzuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Vaj és olívaolaj keverékén pirosra sütjük. Közben óvatosan egyszer megfordítjuk. Miközben sül, dobunk mellé néhány cikk citromot is.
Ajánljuk még: