Hozzávalók
- 2 tojás
- 10 dkg főtt burgonya
- só
- maréknyi friss szurokfű és kakukkfű
- 25-30 dkg liszt
- 30 db kemény koktélparadicsom
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 15 dkg füstölt sajt
- bazsalikomlevelek
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat, megsózzuk. Az egészen finomra vágott szurokfüvet és kakukkfüvet beleszórjuk, majd annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy rugalmas, jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd akkora négyzetekre szabjuk, hogy egy-egy kis koktélparadicsomot belecsomagolhassunk. A tésztát szépen rágömbölygetjük a paradicsomokra.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Az elkészített gombócokat forrásban lévő, sós vízben 3-4 perc alatt kifőzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, majd olívaolajon megforgatjuk. Reszelt füstölt sajttal megszórva, bazsalikomlevelek ölelésében, melegen tálaljuk.
Ajánljuk még: