Gasztro

Kefires minipalacsinta

A palacsinta mindenhogy jó, de mini változatban garantált a siker a legválogatósabb gyerekek körében is!

Hozzávalók

  • 14 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás (L-es)
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl kefir
  • 2 ek olaj

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót. Egy másik tálban elkeverjük a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, végül belekeverjük a kefirt. A két tál tartalmát összeöntjük, és tökéletesen simára, csomómentesre keverjük. 

A szokott módon süssük meg a palacsintákat, csak éppen kisebb méretben: palacsintasütőben hevítsünk egy kevés olajat, majd egy kisebb merőkanállal vagy egy nagy evőkanállal merjünk bele a masszából. Gyorsan átsül majd: oldalanként egy-két perc elég neki. Amikor jó az illata és kissé megpirult, már készen is vagyunk.

Tetszés szerint lekvárral, gyümölcsjoghurttal, juharsziruppal, mézzel vagy csak sok friss gyümölccsel tálaljuk!

A minipalacsinta készítését ebben a videóban mutatjuk meg: 

 

Ajánljuk még:

Ételek, amiknek jól áll a majonéz: 8 fogást ajánlunk

A majonéz nem bonyolult alapanyag, ráadásul kiválóan variálható: tojás és olaj adja az alapját, de ízesíthetjük citrommal, tárkonnyal, tormával és még annyi minden mással! Aztán finom falatokra tehetjük, hogy mesteri párosítások révén jobbnál jobb ízkombinációkat alkossunk!