Hozzávalók:
- 1 fej fehérkáposzta nagyobb cikkekre vágva
- 1 dl kecsketej vagy más zsírosabb házi tej
- 3-4 ek olívaolaj
- 1 tk sumac
- 10 dkg shimeji gomba
- 20 dkg félkemény kecske- vagy tehénsajt
- 1 lime
- 6-7 zsenge brazilzsálya-levél
- só, bors
Elkészítés:
A káposztát nagyobb cikkekre vágjuk, és egy mélyebb tepsibe helyezzük. Megsózzuk, majd meglocsoljuk a tejjel és az olívaolajjal. 170 fokos előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Ha szépen megpirul a teteje, akkor lesz igazán finom.
Közben a gombát egy keverőtálban a sumac-kal, sóval, borssal, felkockázott lime-mal, 1 ek olívaolajjal alaposan elkeverjük és tálalásig félretesszük.
Amint a káposzta megsült, ráhalmozzuk a gombát és a sajtot. Azonnal tálaljuk.
Ha szeretnénk szalonnát tenni rá, ezt is ilyenkor rakjuk a megsült káposztacikk tetejére.
Ajánljuk még: