Kecsketejben sült káposzta

Gasztro

Kecsketejben sült káposzta

Segal Viktor receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej fehérkáposzta nagyobb cikkekre vágva
  • 1 dl kecsketej vagy más zsírosabb házi tej
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 1 tk sumac
  • 10 dkg shimeji gomba
  • 20 dkg félkemény kecske- vagy tehénsajt
  • 1 lime
  • 6-7 zsenge brazilzsálya-levél
  • só, bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A káposztát nagyobb cikkekre vágjuk, és egy mélyebb tepsibe helyezzük. Megsózzuk, majd meglocsoljuk a tejjel és az olívaolajjal. 170 fokos előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Ha szépen megpirul a teteje, akkor lesz igazán finom.

Közben a gombát egy keverőtálban a sumac-kal, sóval, borssal, felkockázott lime-mal, 1 ek olívaolajjal alaposan elkeverjük és tálalásig félretesszük.

Amint a káposzta megsült, ráhalmozzuk a gombát és a sajtot. Azonnal tálaljuk.

Ha szeretnénk szalonnát tenni rá, ezt is ilyenkor rakjuk a megsült káposztacikk tetejére.

 

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.