Kaszás leves

Gasztro

Kaszás leves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg füstölt tarja
  • 50 dkg füstölt császárszalonna
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 ek. sertészsír
  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 db babérlevél

A habaráshoz:

  • 1,5 dl zsíros tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 0,5 dl tej

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A hagymát felaprítjuk, majd a sertészsíron üvegesre dinszteljük. A tarját és a császárszalonnát kisebb kockákra vágjuk. Ezeket is rádobjuk a hagymára, és átforgatjuk a zsíron. Kis ideig hagyjuk őket párolódni, majd felöntjük vízzel, és babérlevéllel fűszerezzük. Ekkor még ne sózzuk, hiszen a füstölt húsok is sósak. Ha a húsok már puhák, akkor adjuk hozzá a leveshez a felkockázott krumplit és a karikára vágott kolbászt.

Ha ezek is megfőttek, kóstoljuk meg a levest, és ha szükséges, akkor sózzuk meg. Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és a tejföllel. Néhány evőkanálnyi forró levessel kiegyenlítjük a hőmérsékletet, majd a habarást folyamatos kevergetés mellett az ételhez adjuk. 5-6 perc alatt kiforraljuk, hogy ne legyen lisztízű a levesünk, majd forrón tálaljuk.