Hozzávalók
- 50 dkg füstölt tarja
- 50 dkg füstölt császárszalonna
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 ek. sertészsír
- 1 kg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 db babérlevél
- só
A habaráshoz:
- 1,5 dl zsíros tejföl
- 1 ek. liszt
- 0,5 dl tej
Elkészítés
A hagymát felaprítjuk, majd a sertészsíron üvegesre dinszteljük. A tarját és a császárszalonnát kisebb kockákra vágjuk. Ezeket is rádobjuk a hagymára, és átforgatjuk a zsíron. Kis ideig hagyjuk őket párolódni, majd felöntjük vízzel, és babérlevéllel fűszerezzük. Ekkor még ne sózzuk, hiszen a füstölt húsok is sósak. Ha a húsok már puhák, akkor adjuk hozzá a leveshez a felkockázott krumplit és a karikára vágott kolbászt.
Ha ezek is megfőttek, kóstoljuk meg a levest, és ha szükséges, akkor sózzuk meg. Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és a tejföllel. Néhány evőkanálnyi forró levessel kiegyenlítjük a hőmérsékletet, majd a habarást folyamatos kevergetés mellett az ételhez adjuk. 5-6 perc alatt kiforraljuk, hogy ne legyen lisztízű a levesünk, majd forrón tálaljuk.
Ajánljuk még: