Hozzávalók
- Magyar Grill
- 1 fej karfiol
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 5 dkg Magyar Trappista Sajt
- friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk. szárított oregánó
Elkészítés
A karfiolt almareszelőn lereszeljük, majd alaposan besózzuk. Hagyjuk legalább egy órán át egy szűrőben lecsepegni, hogy jól ki tudja adni a vizet magából. Ezután még alaposan ki is csavarjuk. Fontos, hogy a lehető legkevesebb nedvesség maradjon a karfiolban. Ha ezzel a művelettel elkészültünk, akkor összekeverjük a zöldséget a tojásokkal, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. Ha túlságosan lágy lenne a massza, akkor adhatunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát. Ha összedolgoztuk a masszát, akkor egy serpenyőben, kevés olívaolajon korongokat sütünk belőle. Hagyjuk, hogy sült kéreg képződjön az alján a pogácsáknak, ezután fordítjuk át óvatosan.
Közben grillserpenyőben a Magyar Grill finomságokat is elkészítjük. Kevés zsiradékon, lassan sütjük, a kívánt méretre vágva. Ezután tálaljuk a kis lepényeket a Magyar Grill termékeivel.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: