
Hozzávalók
- 50 dkg harcsafilé
 - 10 dkg liszt
 - 1 fej vöröshagyma
 - 50 dkg szálas savanyú káposzta
 - 3 dl tejföl
 - 1 dl tejszín
 - 3 gerezd fokhagyma
 - durvára őrölt bors
 - 3-4 ek. olívaolaj
 - só
 
Elkészítés
A harcsát nagyobb darabokra vágjuk, alaposan besózzuk, és negyedórát pihentetjük. Ezt követően lisztben megforgatjuk a szeleteket, és közepes tűznél egy kevés olajon pirosra sütjük őket. Közben a vöröshagymát finomra felvágjuk, majd az olajon üvegesre dinszteljük. A savanyú káposztát átmossuk, és kicsit megvágjuk, hogy ne legyenek hosszú szálak benne. Ezt is a hagymára rakjuk, és addig dinszteljük együtt az egészet, míg a káposzta meg nem puhul. Közben durvára őrölt borssal fűszerezzük.
Ha mindennel elkészültünk, egy sütőedényt vékonyan kiolajozunk, majd elsimítjuk benne a savanyú káposzta felét. Erre az ágyra fektetjük rá szép sorban a halszeleteket. Ezeket a maradék savanyú káposztával takarjuk be. A tejfölt krémesre kikeverjük a tejszínnel, és adunk hozzá ízlés szerint aprított fokhagymát. Gazdagon megkenjük vele az étel tetejét. 180 °C-os sütőben szép pirosra sütjük.














