Káposztában sült harcsa

Gasztro

Káposztában sült harcsa

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók 

  • 50 dkg harcsafilé
  • 10 dkg liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg szálas savanyú káposzta
  • 3 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • durvára őrölt bors
  • 3-4 ek. olívaolaj

Elkészítés 

A harcsát nagyobb darabokra vágjuk, alaposan besózzuk, és negyedórát pihentetjük. Ezt követően lisztben megforgatjuk a szeleteket, és közepes tűznél egy kevés olajon pirosra sütjük őket. Közben a vöröshagymát finomra felvágjuk, majd az olajon üvegesre dinszteljük. A savanyú káposztát átmossuk, és kicsit megvágjuk, hogy ne legyenek hosszú szálak benne. Ezt is a hagymára rakjuk, és addig dinszteljük együtt az egészet, míg a káposzta meg nem puhul. Közben durvára őrölt borssal fűszerezzük.

Ha mindennel elkészültünk, egy sütőedényt vékonyan kiolajozunk, majd elsimítjuk benne a savanyú káposzta felét. Erre az ágyra fektetjük rá szép sorban a halszeleteket. Ezeket a maradék savanyú káposztával takarjuk be. A tejfölt krémesre kikeverjük a tejszínnel, és adunk hozzá ízlés szerint aprított fokhagymát. Gazdagon megkenjük vele az étel tetejét. 180 °C-os sütőben szép pirosra sütjük.

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.