Kakaós linzer (laktózmentesen)

Gasztro

Kakaós linzer (laktózmentesen)

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg laktózmentes Magyar Vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 ek natúr kakaópor

A krémhez:

  • 20 dkg laktózmentes fehércsokoládé
  • 1 dl laktózmentes Magyar Habtejszín

A töltéshez: meggylekvár

 

Tovább olvasok
kakos-linzer-laktozmentes-recept-borbas-marcsi

 

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a vaníliás cukrot és a tojást. Az egészet összegyúrjuk, majd becsomagoljuk, és hűtőben pihentetjük legalább fél órát. Ha a tészta megpihent, kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Készíthetünk kör alakú süteményeket, de akár virágokat vagy csillagokat is szaggathatunk. A lényeg, hogy minden esetben legyen teli és lyukas párja is a süteményeknek. Ha elkészültünk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 170 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni a linzereket.

A töltelékhez a tejszínt felforraljuk, majd a csokoládéra öntjük. Botmixerrel alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe rakjuk dermedni legalább három órára. Ha szépen megdermedt, akkor robotgéppel óvatosan átkeverjük, hogy kissé kihabosodjon. 

Ha mindennel elkészültünk, összeállítjuk a süteményeket. A teli körök lesznek alul, ezekre körkörösen rányomunk egy adag krémet. Ezután rátesszük mindegyikre a lyukas tetejét. Középre, a lyukba pedig óvatosan meggylekvárt kanalazunk. A lekvárt is betehetjük habzsákba, úgy még könnyebb betölteni. Végül egy napot állni hagyjuk a linzert, hogy szépen bepuhuljon. Porcukorral megszórva tálaljuk.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.