Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg laktózmentes Magyar Vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 1 ek natúr kakaópor
A krémhez:
- 20 dkg laktózmentes fehércsokoládé
- 1 dl laktózmentes Magyar Habtejszín
A töltéshez: meggylekvár
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a vaníliás cukrot és a tojást. Az egészet összegyúrjuk, majd becsomagoljuk, és hűtőben pihentetjük legalább fél órát. Ha a tészta megpihent, kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Készíthetünk kör alakú süteményeket, de akár virágokat vagy csillagokat is szaggathatunk. A lényeg, hogy minden esetben legyen teli és lyukas párja is a süteményeknek. Ha elkészültünk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 170 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni a linzereket.
A töltelékhez a tejszínt felforraljuk, majd a csokoládéra öntjük. Botmixerrel alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe rakjuk dermedni legalább három órára. Ha szépen megdermedt, akkor robotgéppel óvatosan átkeverjük, hogy kissé kihabosodjon.
Ha mindennel elkészültünk, összeállítjuk a süteményeket. A teli körök lesznek alul, ezekre körkörösen rányomunk egy adag krémet. Ezután rátesszük mindegyikre a lyukas tetejét. Középre, a lyukba pedig óvatosan meggylekvárt kanalazunk. A lekvárt is betehetjük habzsákba, úgy még könnyebb betölteni. Végül egy napot állni hagyjuk a linzert, hogy szépen bepuhuljon. Porcukorral megszórva tálaljuk.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: