Kacsarilette téli salátával

Gasztro

Kacsarilette téli salátával

Wossala Rozina receptje

Hozzávalók: 

  • 2 db sült kacsacomb bőrrel együtt
  • 1 cs petrezselyem
  • 0,5 dl kacsazsír
  • 1 ek kisütött vaj
  • 1 cs snidling
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 1 kk mustár
  • frissen őrölt bors
  • 1 narancs héja

Téli saláta:

  • Zöld levelek vegyesen
  • (madársaláta, mizuna, spenót, fodroskel)

Vinaigrette:

  • 3:1 arányban olívaolaj és ecet (összesen 1 dl)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk mustár
  • 1 kk tökmagolaj

 

Elkészítés:

A sült kacsacombokat a kezünk segítségével szálakra tépkedjük vagy egy éles késsel feldaraboljuk. A petrezselymet szárastól felaprítjuk, a snidlinget is apróra vágjuk. A felaprított húshoz adjuk a zöldfűszereket, a mustárt, vajat, a borsot és a kakukkfüvet. Ha van finom, kisült kacsazsírunk, melynek az alján van egy kis pörzsanyag, abból is adhatunk hozzá, mert attól is nagyon ízes lesz. Végül a narancshéjat is belereszeljük, majd megkóstoljuk, hogy szükséges-e só vagy egyéb fűszer még hozzá. Ezt mindenki saját ízlése szerint eldöntheti. Ezután egy üvegbe tesszük a rilette-et. Ha szeretnénk eltenni, akkor várjuk meg, hogy az egész egy kicsit megdermedjen a hűtőben, majd simítsunk a tetejére egy réteg kacsazsírt. Ilyen módon akár hetekig is elállhat.

A salátákhoz a zöldeket aprítsuk ízlés szerinti nagyságúra. A vinaigrette-hez tegyük a hozzávalókat egy pici, jól záródó üvegbe, és alaposan rázzuk össze, hogy az egész egyneművé váljon. Ezt az öntetet érdemes elkészíteni 1-2 órával azelőtt, hogy a salátalevelekre öntenénk, hogy az ízei jól összeérjenek.