Hozzávalók:
- 2 db sült kacsacomb bőrrel együtt
- 1 cs petrezselyem
- 0,5 dl kacsazsír
- 1 ek kisütött vaj
- 1 cs snidling
- kakukkfű ízlés szerint
- 1 kk mustár
- frissen őrölt bors
- 1 narancs héja
Téli saláta:
- Zöld levelek vegyesen
- (madársaláta, mizuna, spenót, fodroskel)
Vinaigrette:
- 3:1 arányban olívaolaj és ecet (összesen 1 dl)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk mustár
- 1 kk tökmagolaj
- só
Elkészítés:
A sült kacsacombokat a kezünk segítségével szálakra tépkedjük vagy egy éles késsel feldaraboljuk. A petrezselymet szárastól felaprítjuk, a snidlinget is apróra vágjuk. A felaprított húshoz adjuk a zöldfűszereket, a mustárt, vajat, a borsot és a kakukkfüvet. Ha van finom, kisült kacsazsírunk, melynek az alján van egy kis pörzsanyag, abból is adhatunk hozzá, mert attól is nagyon ízes lesz. Végül a narancshéjat is belereszeljük, majd megkóstoljuk, hogy szükséges-e só vagy egyéb fűszer még hozzá. Ezt mindenki saját ízlése szerint eldöntheti. Ezután egy üvegbe tesszük a rilette-et. Ha szeretnénk eltenni, akkor várjuk meg, hogy az egész egy kicsit megdermedjen a hűtőben, majd simítsunk a tetejére egy réteg kacsazsírt. Ilyen módon akár hetekig is elállhat.
A salátákhoz a zöldeket aprítsuk ízlés szerinti nagyságúra. A vinaigrette-hez tegyük a hozzávalókat egy pici, jól záródó üvegbe, és alaposan rázzuk össze, hogy az egész egyneművé váljon. Ezt az öntetet érdemes elkészíteni 1-2 órával azelőtt, hogy a salátalevelekre öntenénk, hogy az ízei jól összeérjenek.
Ajánljuk még: