Hozzávalók
- fejenként egy egész kacsacomb
- só, bors, rozmaring, kacsazsír
A gombóchoz:
- 1 kg burgonya
- 30 dkg liszt
- só ízlés szerint
A töltelékhez:
- 1 fej lilakáposzta
- só, őrölt kömény, kakukkfű
- aszalt szilva darabolva
- 1 ek szilvalekvár
- 1 dl bor
- durvára darált dió pirítva
A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük, majd egy kacsazsírral kikent hőálló edényben 150 fokon kb. 3 óra alatt puhára sütjük.
A gombóchoz héjában megfőzzük a krumplit, majd alaposan áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a lisztet. Tésztakeménységű masszát kell kapnunk, melyet kinyújtunk, majd 4-5 cm-es négyzetekre szabdalunk.
A töltelékhez a káposztát felaprítjuk, majd elkezdjük párolni. Ízesítjük sóval, őrölt köménnyel, kakukkfűvel, adunk hozzá egy evőkanál szilvalekvárt, apróra darabolt aszalt szilvát és 1 dl bort is. Miután kihűlt, ezzel a töltelékkel töltjük meg a gombócot, majd kifőzzük őket, és egyenként a darált dióba forgatjuk.
A cikk megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.
Ajánljuk még: