Hozzávalók:
- 1 db füstölt csülök
- 1 pár füstölt kolbász
- 2-3 db nyers sertésköröm darabolva
- 1 kg száraz virágbab
- 3-4 szál sárgarépa
- 2-3 szál fehérrépa
- 2-3 db paszternák
- 2-3 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só
- pirospaprika
- a tálaláshoz tejföl
Elkészítés:
Egy fazék hideg vízbe tegyük fel főni a füstölt csülköt a fokhagymával és a hagymával. Előtte vágjuk le róla a húst, igyekezzünk egyforma méretű darabokra szedni. Természetesen a csontot is tegyük bele a levesbe, mert nagyon jó ízt ad neki. A kolbászt vágjuk tetszőleges darabokra, és szintén adjuk az ételhez, majd 45-50 percig főzzük.
A körmöket alaposan tisztítsuk meg, és ezeket is tegyük az ételbe, ha a csülök már félig megfőtt. A sózással vigyázzunk, mert a füstölt csülök sós, így könnyű elsózni a levest.
Újabb fél óra főzés után hozzáadhatjuk a babot is, melyet előző este beáztattunk. Ha már majdnem teljesen megfőtt a bab, akkor jöhetnek a levesbe a zöldségek. Ezekkel együtt készre főzzük.
Tálaláskor adhatunk mellé tejfölt.
Ajánljuk még: