Gasztro

Húsos gofri

A sós gofrival nem lőhetünk mellé. Gyors, egyszerű reggeli, ebéd vagy vacsorára is bevethető. Sőt, némi hétvégi maradék is új életre kelhet egy ropogós gofri mellé, vagy éppen rajta tálalva. Elő a gofrisütővel, és próbáljuk ki sósan, sajtosan, gazdagon!

Hozzávalók

  • 50 perc
  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 1 dl olaj + 3 evőkanál
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál só
  • 30 dkg sertéspörkölt (maradék is lehet)
  • 1 dl tejföl
  • bazsalikom

Elkészítés

A tojásokat felverjük, majd a liszttel meg a tejjel simára eldogozzuk. Megsózzuk, apránként belecsorgatjuk az 1 dl olajat. Végül a sütőport és a reszelt sajtot is belekeverjük. A masszát a gofrisütő kivajazott mélyedésébe kanalazzuk (a sütő nagyságához mért mennyiséget), és szép piros gofrikat sütünk egymás után.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

A pörköltet nagy lyukú darálón ledaráljuk, vagy egészen apróra vagdaljuk, és a gofrikra halmozzuk. Egy-egy kanál tejföllel megkoronázzuk és finomra vágott bazsalikommal meghintjük.

Bármilyen maradék pörkölttel, vagy húsos raguval elkészíthetjük, különösen finom, ha vadpörkölt adja meg a zamatát.

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho

Ajánljuk még:

Szerencsehozó szokások az új esztendőre

Annyira várjuk már, mint talán még soha, hogy végre a számláló eggyel többet mutasson a naptárban – ezzel talán a világ minden táján így vannak az emberek. Abban viszont nagyon is különbözünk, ahogy köszöntjük az új esztendőt, ahogy igyekszünk biztosra varázsolni a szerencsénket. A teljesség igénye nélkül idézünk fel pár érdekességet itthonról és a világ népeinek hagyományaiból.