Hozzávalók
- 50 perc
- 2 tojás
- 25 dkg liszt
- 4 dl tej
- 1 dl olaj + 3 evőkanál
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál só
- 30 dkg sertéspörkölt (maradék is lehet)
- 1 dl tejföl
- bazsalikom
Elkészítés
A tojásokat felverjük, majd a liszttel meg a tejjel simára eldogozzuk. Megsózzuk, apránként belecsorgatjuk az 1 dl olajat. Végül a sütőport és a reszelt sajtot is belekeverjük. A masszát a gofrisütő kivajazott mélyedésébe kanalazzuk (a sütő nagyságához mért mennyiséget), és szép piros gofrikat sütünk egymás után.
![](/data/generated/articles/116/1161/article-116192/Husos_gofri_2_fit_1060x10000.jpg?key=NzYyNzc5NzA1ZGZlZDM5MjkwNTkwZTZlNjkzNzJlZTdlMmEzYmVhMGM3YTA3NmQzNGQyNDcxNTE3Y2QwZTExOQ==)
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A pörköltet nagy lyukú darálón ledaráljuk, vagy egészen apróra vagdaljuk, és a gofrikra halmozzuk. Egy-egy kanál tejföllel megkoronázzuk és finomra vágott bazsalikommal meghintjük.
Bármilyen maradék pörkölttel, vagy húsos raguval elkészíthetjük, különösen finom, ha vadpörkölt adja meg a zamatát.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: