Hozzávalók
A tésztához:
- 2 db tojás
- 14 dkg cukor
- 3 dkg kakaó
- 5 dkg őrölt mandula vagy dió
- 6 dkg liszt
- 0,5 dl olaj
- 1 dl tejföl
- 1 kk sütőpor
A töltelékhez:
- 20 dkg mascarpone
- 2 ek porcukor
- 1 db tojás
A díszítéshez:
- 5 dkg mascarpone
- 5 dkg vaj
- 4 ek kókuszreszelék
Elkészítés
A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Ezután hozzáadjuk az olajat és a tejfölt. A lisztet elkeverjük az őrölt mandulával, a kakaóval és sütőporral. Ezután az egészet hozzáadjuk a tojásos masszához, és simára kikeverjük. Egy kisebb, félgömb alakú jénai tálat kivajazunk és kilisztezünk, és ebbe öntjük bele a tésztát. A mascarponét kézzel kikeverjük a tojással és a porcukorral, majd óvatosan a kakaós tészta közepébe kanalazzuk. Kicsit nyomjuk is le.
Ezután 175 fokos sütőben kb. egy óra alatt süssük készre. Ha azt látjuk, hogy a közepe kezd felpúposodni, akkor egy spatulával óvatosan visszanyomhatjuk.
Ha elkészült a sütemény, hagyjuk teljesen kihűlni a formában. Ha már lehűlt, óvatosan borítsuk ki. Keverjük össze a puha vajat a mascarponéval és a porcukorral, majd kenjük meg kívülről a tortát ezzel a krémmel. Szórjuk meg kókuszreszelékkel, és egy órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megkössön rajta.
A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.
Ajánljuk még: