Hideg tejfölös uborkakrémleves

Gasztro

Hideg tejfölös uborkakrémleves

 A legnagyobb melegben is jól tud esni egy jól megválasztott leves!

Hozzávalók:

  • 3-4 db kígyóuborka
  • 2 dl tejföl, ízlés szerint
  • só bors
  • cukor
  • 1 csokor kapor
  • 1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint

Elkészítés:

Az uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk vagy gyaluljuk. Sózzuk, borsozzuk,  beletesszük a fokhagymát és leturmixoljuk. Ízesítjük egy kevés cukorral, majd annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jó krémes legyen. Vágjuk nagyon apróra a kaprot és szórjuk a levesbe. Ha szükséges, egy pici ecetet is adjunk hozzá, majd az uborkalevest tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

ERRŐL HALLOTTÁL MÁR? HIDEG LECSÓ

 

 
 
 

 

Ajánljuk még:

Teába mártogatós, cukorbundás linzer karika

Ebből az aprósüteményből szinte mindig volt nagyanyám kredencében. Ő nevezte „pereckulának”, hiszen virágos formájával, ropogós állagával aprócska perecekként tűntek el az unokák kezéből – villámgyorsan. Egyszerű linzertésztából készül, és legfőbb érdekessége, hogy a ráégetett cukorbunda mögött a tészta puha marad. Leginkább teába, tejeskávéba áztatva, és egy jó könyv olvasása közben majszolva mutatja meg igazi egyéniségét.