Gasztro

Hideg tejfölös uborkakrémleves

 A legnagyobb melegben is jól tud esni egy jól megválasztott leves!

Hozzávalók:

  • 3-4 db kígyóuborka
  • 2 dl tejföl, ízlés szerint
  • só bors
  • cukor
  • 1 csokor kapor
  • 1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint

Elkészítés:

Az uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk vagy gyaluljuk. Sózzuk, borsozzuk,  beletesszük a fokhagymát és leturmixoljuk. Ízesítjük egy kevés cukorral, majd annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jó krémes legyen. Vágjuk nagyon apróra a kaprot és szórjuk a levesbe. Ha szükséges, egy pici ecetet is adjunk hozzá, majd az uborkalevest tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

ERRŐL HALLOTTÁL MÁR? HIDEG LECSÓ

 

 
 
 

 

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.