Hozzávalók
- 1 kg tisztított pontyfilé
- 15 dkg füstölt mangalicaszalonna
- 20 dkg vöröshagyma
- 20 dkg zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 4 dl tejföl
- 80 dkg hajában főtt burgonya
- só
Elkészítés
Először lecsót készítünk. Ehhez megsütjük a zsírszalonnát, majd kivesszük az edényből, majd annak zsírjára dobjuk a karikára vágott hagymát, paprikát, és paradicsomot. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, hagyjuk ropogósra! Ha elkészült, keverjük el a tejföllel.
Ezután készítsük el a halat: a halszeleteket irdaljuk be, és tegyünk közéjük vékonyra szeletelt szalonnát.
Ha megvan, héjában főzzük meg a krumplit, majd ha elkészült, vágjuk karikára.
Ezután következhet a rétegezés: rakjuk a krumplit egy a tűzálló edény vagy tepsi aljára, erre tegyük a halszeleteket és a lecsót. Ha kész, magas hőmérsékleten süssük addig, míg a halak elkészülnek!
Ajánljuk még: