Halas, zöldséges nyári finomság: ponty lecsóval

Gasztro

Halas, zöldséges nyári finomság: ponty lecsóval

Laktató, gazdag fogás!

Hozzávalók

  • 1 kg tisztított pontyfilé
  • 15 dkg füstölt mangalicaszalonna
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4 dl tejföl
  • 80 dkg hajában főtt burgonya

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Először lecsót készítünk. Ehhez megsütjük a zsírszalonnát, majd kivesszük az edényből, majd annak zsírjára dobjuk a karikára vágott hagymát, paprikát, és paradicsomot. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, hagyjuk ropogósra! Ha elkészült, keverjük el a tejföllel.

Ezután készítsük el a halat: a halszeleteket irdaljuk be, és tegyünk közéjük vékonyra szeletelt szalonnát.

Ha megvan, héjában főzzük meg a krumplit, majd ha elkészült, vágjuk karikára.

Ezután következhet a rétegezés: rakjuk a krumplit egy a tűzálló edény vagy tepsi aljára, erre tegyük a halszeleteket és a lecsót. Ha kész, magas hőmérsékleten süssük addig, míg a halak elkészülnek! 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.