Hajdinamálé: egészséges lágy lepény pillanatok alatt

Gasztro

Hajdinamálé: egészséges lágy lepény pillanatok alatt

Horváthné Tamaskó Ildikó receptje.

Hozzávalók: 

  • 2 bögre hajdinaliszt (2,5 dl-es bögrével mérve)
  • 2 ek porcukor
  • 45 dkg kefir vagy aludttej
  • 15 dkg zsíros tejföl
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk só
  • kemény, házi szilvalekvár
  • A díszítéshez tejföl
  • A tálaláshoz porcukor és szilvalekvár

Elkészítés:

Tovább olvasok

A hajdinalisztet a porcukorral, a kefirrel, a tejföllel és a sóval alaposan összekeverjük. A szódabikarbónát csak a végén keverjük bele. Kizsírozunk egy 32x20 cm-es tepsit, és beleöntjük a lágy tésztát. Szilvalekvárral megpötyögtetjük, és tejföllel is díszítjük a tetejét. Ezt a műveletet akkor is elvégezhetjük, amikor a sütemény a sütőben már egy kicsit megnőtt, és kezd bőrösödni. Akkor egészen a tetején marad a tejföl és a lekvár is.

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt sül pirosra. Melegen, szilvalekvárral és porcukorral meghintve tálaljuk. Ha van otthon friss gyümölcsünk, szilvánk, almánk, akkor azzal is készíthetjük lekvár helyett.

 

Ajánljuk még:

„Évente minimum 300 különböző új receptet főzünk meg együtt”: Borbás Marcsival és Antal Csillával a Konyhám 200. adása kapcsán beszélgettünk

Borbás Marcsi Konyhám sorozatának 200-ik adását látjuk ma az egy.hu oldalán. Ez alkalomból páros interjú keretében villantjuk fel a műsor készítésének kulisszatitkait. Antal Csilla tíz éve segíti Marcsit a konyhában. Ahol egyikük mozdulata véget ér, ott kezdődik a másiké: ebből a szimbiózisból bontakoznak ki hétről-hétre a sokunk által kedvelt finomabbnál-finomabb receptek. 

 

Már követem az oldalt

X