Hozzávalók:
- 4 szelet marha rostélyos
- só, durvára őrölt bors
- 3 ek mustár
- 4 fej vöröshagyma
- 15 dkg keményítő
Elkészítés:
A rostélyost ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd sós, mustáros, borsos pácban hagyjuk állni egy napot a hűtőben.
A bepácolt hús sütéséhez használjunk öntöttvas serpenyőt, amiben kevés olajat felforrósítunk. Oldalanként 3-3 perc alatt hirtelen megsütjük a húst. Nem baj, ha sötét kéreg lesz rajta. A sütést követően hagyjuk a húsokat 1-2 percig pihenni, hogy a hő teljesen átjárja a belsejüket, majd ízlés szerinti körettel azonnal tálalhatjuk.
Fontos, hogy a pácolt marha rostélyos ilyen módon közepesen fog átsülni. Amennyiben teljesen átsült húst szeretnénk készíteni, a serpenyőben megsütött húst további 5-10 percre tegyük forró, 200 fokos sütőbe.
A hagymát vékony szeletekre vágjuk fel, majd szedjük szálaira és forgassuk keményítőbe. Ettől lesz igazán ropogós. Szitáljuk le a hagymaszálakról a felesleges keményítőt, majd forró olajban apránként süssük ki. Mikor már szalmasárga a hagyma, szedjük ki az olajból és alaposan csöpögtessük le. A húsra vagy a hús mellé halmozva tálaljuk.
Ajánljuk még: