Habtortelett

Gasztro

Habtortelett

Szilvássy Carola receptkönyve nyomán

Hozzávalók (6 személyre)

  • 2 lap leveles tészta
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg darált mák
  • Különféle Univer lekvárok: áfonya, málna, birs, sárgabarack

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tojásfehérjét krémes, selymes habbá verjük a cukorral. Ezután a harmadát félretesszük, a nagyobb részbe pedig óvatosan beleforgatjuk a darált mákot.

A leveles tésztából nagyobb köröket vágunk, majd kibéleljük az előzőleg kivajazott sütőformákat. Mindegyik formába kerül ezután egy nagy kanálnyi lekvár, majd egy jó adag mákos hab. 180 fokon kb. 15 percig sütjük őket. Ezután kivesszük a sütőből. A maradék habot elkeverjük 3-4 evőkanál baracklekvárral, majd ezzel díszítjük meg a sütemények tetejét. Visszarakjuk őket 140 fokos sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük.

A recept megjelenését az Univer támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.