Habos linzer Borbás Marcsi konyhájából

Gasztro

Habos linzer Borbás Marcsi konyhájából

Krékityné Bisztriczki Andrea receptje

Ünnepek közeledtével érdemes gyorsan elkészíthető süteményrecepteket is begyűjteni. Ezt a süteményt az egyik kedves nézőmtől lestem el, és tökéletes lett a végeredmény. A linzerek esetében fontos figyelni arra, hogy ne melegedjen fel a vaj gyúrás közben, ezért érdemes gépet használni az összeállításhoz. Nekem ezúttal is a Bosch MUM 5-ös robotgépem segített. Próbáljátok ki ti is ezt a csinos és finom süteményt!

Habos linzer

Hozzávalók:

A tésztához

  • 200 g liszt
  • 180 g vaj
  • 2 tojássárga
  • 50 g cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • vanília
  • reszelt citromhéj
  • egy csipet só

A habhoz

  • 2 tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

Az összeállításhoz

  • fél üveg házi baracklekvár

Elkészítés:

A hideg vajat összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Figyeljünk, hogy ne olvasszuk meg a vajat, gyors mozdulatokkal dolgozzunk. Érdemes ezt a műveletet géppel végezni. Ezután eltesszük a hűtőbe a tésztát kb. 30-40 percre.

Ezután egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és kb. 5 cm-es korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. A tojásfehérjét közben felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt, és addig keverjük, amíg krémes, fényes habot nem kapunk belőle. Ezután habzsákba töltjük és minden tésztakarikára nyomunk a fehérjéből körkörösen. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Végül mindegyik habkarika közepébe teszünk egy kiskanálnyi finom baracklekvárt.

A sütemény elkészítéséhez a MUM 5XW40 robotgépet használtam, és ezt a sütőt.

Ha videón néznétek meg, hogy készül a sütemény, itt megtehetitek: 

 

 
 

 

 

Ajánljuk még:

Spárgás rizottó
Tökéletes rizottót készíteni szinte művészet, de most megtudjuk, mi a titok.