Habcsókos, túrós pohárdesszert
Olvasási idő: 2 perc

Habcsókos, túrós pohárdesszert

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 3 doboz Magyar Túródesszert vaníliás ízben
  • 25 dkg Magyar Túró
  • 1 citrom héja
  • cukor ízlés szerint
  • 4-5 szem eper

A habcsókhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 24 dkg cukor
  • 1 ek citromlé

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A habcsókhoz a tojásfehérjét krémes habbá verjük a cukorral. Közben hozzáadjuk a citromlevet. Ha elkészült, sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 140 fokon 30 percig sütjük. Ezután összetörjük, és kelyhekbe adagoljuk a felét.

A túródesszertet elkeverjük a túróval, és ha szükséges, adunk még hozzá cukrot. Citromhéjjal ízesítjük. Vágunk bele friss gyümölcsöt, például epret is. Ezt a krémet is kiadagoljuk a kelyhekbe, majd mindegyik adag krém tetejére is teszünk a habcsókból. Máris tálaljuk.

  A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!