Habcsókos, túrós pohárdesszert

Gasztro

Habcsókos, túrós pohárdesszert

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 3 doboz Magyar Túródesszert vaníliás ízben
  • 25 dkg Magyar Túró
  • 1 citrom héja
  • cukor ízlés szerint
  • 4-5 szem eper

A habcsókhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 24 dkg cukor
  • 1 ek citromlé

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A habcsókhoz a tojásfehérjét krémes habbá verjük a cukorral. Közben hozzáadjuk a citromlevet. Ha elkészült, sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 140 fokon 30 percig sütjük. Ezután összetörjük, és kelyhekbe adagoljuk a felét.

A túródesszertet elkeverjük a túróval, és ha szükséges, adunk még hozzá cukrot. Citromhéjjal ízesítjük. Vágunk bele friss gyümölcsöt, például epret is. Ezt a krémet is kiadagoljuk a kelyhekbe, majd mindegyik adag krém tetejére is teszünk a habcsókból. Máris tálaljuk.

  A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Komáromi Jókai palacsinta, avagy az írófejedelem bablevese szilárd változatban

A Jókai bablevesről talán már mindannyian hallottunk. És a Jókai palacsintáról? Jómagam nemrég ismerkedtem meg vele komáromi látogatásom során. Olyannyira meglepődtem azon, hogy késsel-villával faltam a jó bablevesből ismert ízeket, olvadtak a textúrák a nyelvemen, hallgattam a palacsinta születéstörténetét, és közben egyre az járt a fejemben, hogy száz év múlva féltve őrzött legenda lehet az alig egy éves ételköltemény. Hazaérve persze elkészült nálunk is, hogy leteszteljem, mit szól hozzá a bableveskedvelő siserehad. Megnyalták utána mind a tíz ujjukat!

 

Már követem az oldalt

X