Habcsókos, túrós pohárdesszert

Gasztro

Habcsókos, túrós pohárdesszert

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 3 doboz Magyar Túródesszert vaníliás ízben
  • 25 dkg Magyar Túró
  • 1 citrom héja
  • cukor ízlés szerint
  • 4-5 szem eper

A habcsókhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 24 dkg cukor
  • 1 ek citromlé

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A habcsókhoz a tojásfehérjét krémes habbá verjük a cukorral. Közben hozzáadjuk a citromlevet. Ha elkészült, sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 140 fokon 30 percig sütjük. Ezután összetörjük, és kelyhekbe adagoljuk a felét.

A túródesszertet elkeverjük a túróval, és ha szükséges, adunk még hozzá cukrot. Citromhéjjal ízesítjük. Vágunk bele friss gyümölcsöt, például epret is. Ezt a krémet is kiadagoljuk a kelyhekbe, majd mindegyik adag krém tetejére is teszünk a habcsókból. Máris tálaljuk.

  A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Őszibarackos finomságok

Mi kerül a tányérba ott, ahol minden kertben őszibarackfák kelletik hamvas gyümölcseiket? Persze, hogy valami izgalmas őszibarack-költemény. Hol így, hol úgy. Mert nem csak nyersen, befőttnek meg lekvárnak terem, lesz belőle barackleves, gyümölcssaláta, sütemények és torták, szörp és csatni. És ha még mindig van barack, akkor megtöltjük, grillezzük, izgalmas fűszerekkel házasítjuk. Az őszibarackot sosem lehet megunni!