Hozzávalók
- 3 doboz Magyar Túródesszert vaníliás ízben
- 25 dkg Magyar Túró
- 1 citrom héja
- cukor ízlés szerint
- 4-5 szem eper
A habcsókhoz:
- 4 tojásfehérje
- 24 dkg cukor
- 1 ek citromlé
Elkészítés
A habcsókhoz a tojásfehérjét krémes habbá verjük a cukorral. Közben hozzáadjuk a citromlevet. Ha elkészült, sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 140 fokon 30 percig sütjük. Ezután összetörjük, és kelyhekbe adagoljuk a felét.
A túródesszertet elkeverjük a túróval, és ha szükséges, adunk még hozzá cukrot. Citromhéjjal ízesítjük. Vágunk bele friss gyümölcsöt, például epret is. Ezt a krémet is kiadagoljuk a kelyhekbe, majd mindegyik adag krém tetejére is teszünk a habcsókból. Máris tálaljuk.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: