Habcsókos, túrós pohárdesszert

Gasztro

Habcsókos, túrós pohárdesszert

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 3 doboz Magyar Túródesszert vaníliás ízben
  • 25 dkg Magyar Túró
  • 1 citrom héja
  • cukor ízlés szerint
  • 4-5 szem eper

A habcsókhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 24 dkg cukor
  • 1 ek citromlé

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A habcsókhoz a tojásfehérjét krémes habbá verjük a cukorral. Közben hozzáadjuk a citromlevet. Ha elkészült, sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 140 fokon 30 percig sütjük. Ezután összetörjük, és kelyhekbe adagoljuk a felét.

A túródesszertet elkeverjük a túróval, és ha szükséges, adunk még hozzá cukrot. Citromhéjjal ízesítjük. Vágunk bele friss gyümölcsöt, például epret is. Ezt a krémet is kiadagoljuk a kelyhekbe, majd mindegyik adag krém tetejére is teszünk a habcsókból. Máris tálaljuk.

  A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.