Hozzávalók:
- 150 g barna cukor
- 6 evőkanál puha vaj
- 1 db tojás
- 1 marék aszalt áfonya
- 1 marék mazsola
- 1 dl fehérbor
- 21 dkg liszt
- 1 dl tej
- 3 evőkanál méz
- fél csomag sütőpor
- 1 kk fahéj
- 1 kk szegfűszeg
- késhegynyi őrölt kardamom
- vanília vagy vaníliaaroma
- reszelt tonkabab
- 1 marék dió
- 2 marék tejcsokoládé-pasztilla
- 1 db citrom
- 1 db narancs
A barna cukrot a vajjal kihabosítjuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, és ezzel is jól elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel. Ezt is a vajas keverékhez tesszük, és jöhet hozzá a méz és a tej. Ízesítjük a narancs és a citrom héjával is. Végül belekeverjük a borba áztatott mazsolát és vörösáfonyát, valamint a tejcsokoládé-pasztillát és a vágott diót.
Az elkevert tésztát egy kivajazott, kilisztezett formába öntjük. Fontos, hogy ne legyen teljesen tele a forma, mert a gyümölcskenyér meg fog nőni. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg, hogy készítette el Borbás Marcsi!
Ajánljuk még: