Gyümölcskenyér

Gasztro

Gyümölcskenyér

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 150 g barna cukor
  • 6 evőkanál puha vaj
  • 1 db tojás
  • 1 marék aszalt áfonya
  • 1 marék mazsola
  • 1 dl fehérbor
  • 21 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál méz
  • fél csomag sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk szegfűszeg
  • késhegynyi őrölt kardamom
  • vanília vagy vaníliaaroma
  • reszelt tonkabab
  • 1 marék dió
  • 2 marék tejcsokoládé-pasztilla
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs

 

Tovább olvasok

A barna cukrot a vajjal kihabosítjuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, és ezzel is jól elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel. Ezt is a vajas keverékhez tesszük, és jöhet hozzá a méz és a tej. Ízesítjük a narancs és a citrom héjával is. Végül belekeverjük a borba áztatott mazsolát és vörösáfonyát, valamint a tejcsokoládé-pasztillát és a vágott diót.

Az elkevert tésztát egy kivajazott, kilisztezett formába öntjük. Fontos, hogy ne legyen teljesen tele a forma, mert a gyümölcskenyér meg fog nőni. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg, hogy készítette el Borbás Marcsi! 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X