Hozzávalók
- 2 sertésszűz
- só
- 1 tk durvára őrölt bors
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk szecsuáni bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek mustár
Tálaláshoz:
- 2 kocka vaj
- 12 szál újhagyma
- 6 szelet bacon
Elkészítés
A sertésszüzet lehártyázzuk, majd besózzuk. A fűszereket mozsárban megtörtjük, mustárral elkeverjük, majd a húson eloszlatjuk. Alaposan vonjuk be a külsejét, majd egy órát pihentessük.
Az újhagymákat megtisztítjuk, és párosával baconbe csomagoljuk.
A grillt közepesen magas hőmérsékletre fűtjük fel. A rácsot vékonyan beolajozzuk, a felesleget letöröljük róla. Ezután a húsok külsejét vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd a grillre helyezzük. A becsomagolt újhagymákat köré rakjuk, inkább a rács széléhez közelebb, nehogy megégjenek. Néhány szelet bacont magában is betehetünk, akár rá a húsra is. A sertésszűz esetében nagyon kell figyelni, hogy ne szárítsuk ki. Nem szabad túlsütni sem. Körülbelül 25 perc alatt tudjuk készre sütni, ha 180 fok körüli a grillünk. Közben kétszer fordítsuk meg. A külseje szép aranybarnára sül. Ha van maghőmérőnk, azzal is ellenőrizhetjük a legvastagabb húsrész közepébe szúrva. 145 fokos hőmérsékletnél lesz tökéletes.
Ha elkészült, tíz percet pihentessük, mielőtt felszeleteljük. Közben tegyünk a hús tetejére egy kocka vajat, hogy ráolvadjon. Sült újhagymával és friss salátával a legfinomabb.