Grillezett sertésszűz újhagymával

Gasztro

Grillezett sertésszűz újhagymával

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 sertésszűz
  • 1 tk durvára őrölt bors
  • 1 tk cayenne bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 kk szecsuáni bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek mustár

Tálaláshoz:

  • 2 kocka vaj
  • 12 szál újhagyma
  • 6 szelet bacon

 

grillezett-sertesszuz-ujhagymaval-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A sertésszüzet lehártyázzuk, majd besózzuk. A fűszereket mozsárban megtörtjük, mustárral elkeverjük, majd a húson eloszlatjuk. Alaposan vonjuk be a külsejét, majd egy órát pihentessük.  

Az újhagymákat megtisztítjuk, és párosával baconbe csomagoljuk.

A grillt közepesen magas hőmérsékletre fűtjük fel. A rácsot vékonyan beolajozzuk, a felesleget letöröljük róla. Ezután a húsok külsejét vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd a grillre helyezzük. A becsomagolt újhagymákat köré rakjuk, inkább a rács széléhez közelebb, nehogy megégjenek. Néhány szelet bacont magában is betehetünk, akár rá a húsra is. A sertésszűz esetében nagyon kell figyelni, hogy ne szárítsuk ki. Nem szabad túlsütni sem. Körülbelül 25 perc alatt tudjuk készre sütni, ha 180 fok körüli a grillünk. Közben kétszer fordítsuk meg. A külseje szép aranybarnára sül. Ha van maghőmérőnk, azzal is ellenőrizhetjük a legvastagabb húsrész közepébe szúrva. 145 fokos hőmérsékletnél lesz tökéletes.

Ha elkészült, tíz percet pihentessük, mielőtt felszeleteljük. Közben tegyünk a hús tetejére egy kocka vajat, hogy ráolvadjon. Sült újhagymával és friss salátával a legfinomabb.

grillezett-sertesszuz-ujhagymaval-recept-borbas-marcsi

 

 A megjelenést a METRO Nagykereskedelem támogatta.

Ajánljuk még:

Dominó szelet

Ez a játékos sütemény nosztalgikus időket idéz. Azt, amit ma már legfeljebb megsárgult fotókon vagy régi filmeken lelhetünk fel. A dominó szelet is ilyen, öreg receptes könyvek lapjairól támad fel. Hétvégére, ünnepre megéri kipróbálni!