Hozzávalók:
- 20 dkg cukrozott gesztenyemassza
- 10 dkg egész főtt gesztenye
- 25 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 25 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 ek rumaroma
- 2 db tojás
![gesztenyes-kuglof-recept-borbas-marcsi](/data/articles/114/1140/article-114023/Gesztenyes_kuglof_recept_Borbas_Marcsi_2_fit_1060x10000.jpg?key=92a8e576826b64761865eb1f310db188)
Elkészítés:
A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Közben a robotgép üstjének oldaláról néhányszor lekaparjuk a vajat. Ha a keverék felvette a tojásokat, jöhet bele a gesztenyemassza és a rumaroma. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a gesztenyés, vajas masszába forgatjuk.
A kuglófformákat vajjal alaposan kikenjük, majd belekanalazzuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, majd kb. 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
A recept a Smeg támogatásával készült.
Ajánljuk még: