Gesztenyés kuglóf

Gasztro

Gesztenyés kuglóf

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukrozott gesztenyemassza
  • 10 dkg egész főtt gesztenye
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek rumaroma
  • 2 db tojás
gesztenyes-kuglof-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Közben a robotgép üstjének oldaláról néhányszor lekaparjuk a vajat. Ha a keverék felvette a tojásokat, jöhet bele a gesztenyemassza és a rumaroma. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a gesztenyés, vajas masszába forgatjuk. 

A kuglófformákat vajjal alaposan kikenjük, majd belekanalazzuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, majd kb. 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 A recept a Smeg támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Mákod lesz, ha nem töketlenkedsz – két nagyszerű böjtös csemegét ajánlunk

A mák legtöbbször karácsonykor kerül terítékre, a sütőtök meg az őszi és a téli konyha alapanyaga. De még van belőlük, és nagyon jól illenek össze! Mindkettő gazdag vitamin- és ásványi anyag forrás, ráadásul szemet gyönyörködtető és izgalmas ízeket hoz a tél végi, kora tavaszi asztalra. Ráadásul böjtben is jó szolgálatot tesznek ezek az egyszerű, ám annál ízletesebb csemegék, amiket bűntudat nélkül fogyaszthatunk.

 

Már követem az oldalt

X