Gesztenyés kuglóf

Gasztro

Gesztenyés kuglóf

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukrozott gesztenyemassza
  • 10 dkg egész főtt gesztenye
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek rumaroma
  • 2 db tojás
gesztenyes-kuglof-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Közben a robotgép üstjének oldaláról néhányszor lekaparjuk a vajat. Ha a keverék felvette a tojásokat, jöhet bele a gesztenyemassza és a rumaroma. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a gesztenyés, vajas masszába forgatjuk. 

A kuglófformákat vajjal alaposan kikenjük, majd belekanalazzuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, majd kb. 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 A recept a Smeg támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.